Presedan oslobodio Zelenovića?

A. DELIĆ

24. 05. 2018. u 10:45

Oba poverenika naprednjaka kivna zbog presude osnovnog suda u Šapcu

Преседан ослободио Зеленовића?

OŠTRO Detalj sa konferencije za medije u Povereništvu SNS Foto A. Delić

NIKADA nijedan gradonačelnik u Srbiji, protiv kojeg je Državna revizorska institucija (DRI) podnela krivičnu prijavu, nije oslobođen, a to se dogodilo baš u slučaju Nebojše Zelenovića - istakli su tokom konferencije u sredu za medije poverenici Gradskog odbora SNS u Šapcu dr Aleksandar Pajić i dr Boban Birmančević.

- Odluka sudije Biljane Mraović je presedan jer je Tužilaštvo našlo da ima osnova za podizanje optužnice. Angažovan je i veštak i svi su se saglasili da postoje velike nepravilnosti u trošenju budžeta za 2015. Nismo uticali na postupak, ali sada imamo pravo na građansku i ljudsku reakciju - najavio je dr Pajić, ukazujući na to da se u svim postupcima vezanim za Zelenovića pojavljuje ista advokatska kancelarija sa sedištem u beogradskoj Krunskoj ulici, u komšiluku prostorija DS.Isti advokatski tim je, tvrdi, zastupao i aktivistu ZZS iz Varne koji je oportunitetom priznao da je kupovao glasove u kampanji za poslednje lokalne izbore...

- Član 10 Statuta grada Šapca precizira da je za izvršenje budžeta odgovoran gradonačelnik, ali je izgleda prevagnulo to što je čelnik Zajedno za Srbiju Dušan Petrović bio tvorac reforme pravosuđa, pa su sudije birane po željama tadašnjih demokrata - procenio je dr Birmančević.

Obojici poverenika smeta i to što je gradonačelnik krivicu za trošenje budžeta prebacivao na bivšeg načelnika Gradske uprave Jovana Nedeljkovića, te takođe bivšeg šefa Računovodstva Dragicu Trninić.


KRIVIČNE PRIJAVE

NAPREDNjACI su u saopštenju za medije optužili sudiju Biljanu Mraović da je "imala dodatni motiv" za oslobađanje Nebojše Zelenovića jer je - dva meseca po početku procesa - njena ćerka dobila posao vaspitačice u ovdašnjoj predškolskoj ustanovi. Zato najavljuju i krivične prijave protiv svih učesnika ove - kako kažu - afere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije