DžINOVSKA DžEZVA: Jedinstveni eksponat na Festivalu ukusa

Lj. P.

ponedeljak, 07. 05. 2018. u 16:00

ЏИНОВСКА ЏЕЗВА: Јединствени експонат на Фестивалу укуса

Foto Festival ukusa

Na drugom Festivalu ukusa u Novom Sadu od 11. do 13. maja u SKCNS "Fabrika", pored knjiga, kafe i čokolade, posetioci će imati priliku da prvi put u Srbiji vide i najveću džezvu na svetu

NA drugom Festivalu ukusa u Novom Sadu od 11. do 13. maja u SKCNS "Fabrika", pored knjiga, kafe i čokolade, posetioci će imati priliku da prvi put u Srbiji vide i najveću džezvu na svetu, koja je obišla veći deo Evrope, a stigla je i do daleke Kine.

Iz ove džinovske džezve dosad je više od milion ljudi popilo kafu. Njen kapacitet je 650 litara, i može da se popije oko 8.000 fildžana crnog napitka, a za jedno punjenje je potrebno oko 65 kilograma kafe. Najveća džezva na svetu nastala je u leto 2004. ispod čekića baščaršijskog majstora Nasira Jabučara i njegovih pomoćnika.

Jedinstveni festival na našim prostorima okupiće izlagače različitih brendova kafe, čokolade i izdavačkih kuća iz Srbije, BiH i Hrvatske, a ulaz je slobodan.

Na Festivalu ukusa, koji su podržali Gradska uprava za privredu i Pokrajinski sekreterijat za privredu i turizam, moći će da se degustiraju i kupe čokolade iz Srbije, Španije, Belgije, Nemačke i Italije i da se uživa u kafama iz poznatih novosadskih kafeterija.

Za vreme festivala biće upriličena i izložba fotografija "Na kafi" Anđele Petrovski, studentkinje master studija na Fakultetu primenjenih umetnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije