Fakultet umetnosti u Nišu: Vraćeni na posao ali još ne rade

D. Alihodžić

29. 03. 2018. u 08:14

Факултет уметности у Нишу: Враћени на посао али још не раде

Foto Fakultet umetnosti Dr Suzana Kostić

Zašto fakultet umetnosti u Nišu ne poštuje pravosnažnu presudu osnovnog suda. Dekan dr Kostić 2015. nezakonito otpustila tehnološki višak

PRAVOSNAŽNOM presudom Osnovnog suda u Nišu, profesor Fakulteta umetnosti Nebojša Todorović i stručni saradnik Vladimir Stanimirović su vraćeni na posao, ali bez radnog angažovanja jer pomenuta ustanova najavljuje da će tražiti reviziju procesa.

Dekan Fakluteta umernosti dr Suzana Kostić kaže da se sve zakomplikovalo jer je sud stao na stranu ljudi koje je ona 2015. proglasila za tehnološki višak.

Pročitajte još: NEPRAVDA U ČAČKU: Invalid rada bez odštete

- Uprkos presudi, ne daju mi da radim. Idem na posao i samo na osnovu toga dobijam platu, pa sam već podneo prijavu za mobing - kaže Todorović koji predaje analizu muzičkih dela i istoriju pijanizma, navodeći da po zakonu redovni profesor ne može postati tehnološki višak.

Od povratka na posao strepi i stručni saradnik Vladimir Stanimirović kojem bi, shodno presudi, fakultet trebalo da isplati i tri miliona dinara na ime plata i doprinosa, jer tokom postupka nije radio. Međutim, i njegovo mesto je prepunjeno jer su - na osnovu broja studenata - predviđena dva izvršioca, a Stanimirović je primljen kao četvrti...

Vladimir Stanimirović 

Pročitajte još: IMK "29. novembar" iz Subotice : Plate čekaju dve decenije

- Rado bih kolegu Todorovića vratila u nastavu, ali on nije akreditovan u prehodna dva ciklusa, pa bi diplome studenata kojima je držao predavanja bile nevažeće. Uostalom, on je zvanje redovnog profesora dobio u vreme bivšeg dekana, iako nije ispunjavao uslove - zaključuje dr Kostić.
Nebojša Todorović


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

tmujo

29.03.2018. 09:39

sud je rekao svoje a ovu sto pametuje o sudskoj presudi pozvati na odgovornost jer je ocigledno bilo propusta,ovakovo ponasanje je nedopustivo jer drzavu skupo kosta a ova ce ionako uteci pre sledece presude i to vise nije njen problem ali jeste drzavni zato sto ce tada biti jos skuplje.Rukovodioci moraju pored povlastica imati i odgovornost do mere da za izgubljen proces pred sudom sami plate odstetu radniku jer su je oni iz licnih interesa i izazvali.

gari

29.03.2018. 17:27

A sad lepo "direktorka" da ISPALTI SVE ZARADE OD 2015. DO 2018. kad treba da budu vraćeni na posao !!!!! A onda je "zahvalno" poslati na biro rada !!!