Smena na čelu Gornjeg Milanovca (ni)je bila legalna

M. Bošnjak

29. 03. 2018. u 06:16

Смена на челу Горњег Милановца (ни)је била легална

Foto M. Bošnjak , Zgrada SO u Gornjem Milanovcu

Još traju nesporazumi oko toga ko je predsednik Supštine opštine u Gornjem Milanovcu. Boško Milovanović i Lazar Nikolić imaju svoja tumačenja presude Upravnog suda

JEDNA presuda, a dva tumačenja, pa i Boško Milovanović, i Lazar Nikolić tvrde da su obojica predsednici Skupštine opštine u Gornjem Milanovcu!

Pročitajte još: Jagodina: Novac za medije ponovo na istu adresu

Podsetimo, Milovanović je bio predsednik SO sve do 18. aprila prošle godine, kada je SNS raskinula koaliciju sa Novom Srbijom i formirala novi savez, sa delom odbornika SPS. Sadašnji član Bolje Srbije je, inače, bez fotelje ostao na "duplom" zasedanju Skupštine opštine jer je grupa odbornika koja je bila protiv njegove smene blokirala govornicu, pa je nova većina - sačinjena od naprednjaka i socijalista - u susednoj opštinskoj zgradi održala paralelnu sednicu koju je vodio zamenik predsednika SO Zoran Radovanović (SNS). Tada je izabran član Srpske napredne stranke Lazar Nikolić, pa je Boško Milovanović podneo tužbu Upravnom sudu.

Stiglo se, tako, i do presude br. I-6 U 7655/17...

Pročitajte još: Gornji Milanovac na stazama starog sjaja

- Tim aktom je poništeno rešenje o mojoj smeni i predmet je vraćen na ponovno odlučivanje. I pre tužbe sam upozoravao nadležne na to da je moja smena nelegalna, ali čak i ako ne budem vraćen na funkciju neću povlačiti ishitrene poteze. Obratićemo se Vladi Srbije, Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, te predsedniku Aleksandru Vučiću jer su sve sednice Skupštine opštine i njene odluke posle moje smene nevažeće - tvrdi Milovanović.


Boško Milovanović

Oglasio se i Lazar Nikolić.

- Obavezni smo da poštujemo odluku Upravnog suda, ali on nijednom rečju nije osporio zakonitost smene Boška Milovanovića, već se isključivo ukazuje na nedostatke procesne prirode. Konkretno, potrebno je navođenjem svih događaja od 18. aprila 2017. dopuniti rešenja o njegovoj smeni, što ćemo uskoro i učiniti, pa će odluka o razrešenju biti vraćena pred odbornike na ponovno odlučivanje. Dakle, Milovanović nije predsednik Skupštine opštine u Gornjem Milanovcu - objašnjava Nikolić.

Lazar Nikolić

POMIRENI SOCIJALISTI

UOČI smene Boška Milovanovića, milanovački SPS i odbornička grupa socijalista su se podelili u dva tabora - za i protiv koalicije sa SNS, odnosno za i protiv razrešenja.

Inače, Skupština opštine u Gornjem Milanovcu se sastoji od ukupno 49 odbornika, a za izbor Lazara Nikolića je glasalo njih 31. Kasnijih meseci, deo milanovačkih socijalista koji su se protivili koaliciji sa naprednjacima se, posle intervencije iz vrha stranke u Beogradu, pridružio onima koji su novi savez od početka podržavali.

U međuvremenu je Milovanović napustio Novu Srbiju i prešao u Bolju Srbiju.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

realist

29.03.2018. 07:48

Ako ih narod birao u tamnici,onda mogu i 10njih da budu predsednici za njih Ima para.

Uplasen

29.03.2018. 10:16

Zivim u opstini G.Milanovac i svakog dana se pitam kuda ovo sve vodi. Kovacevic sve radi mimo zakona, gubi sudske sporove, opstinsku skodu koristi u privatne svrhe, vikendom ne izlazi iz nje, svakog dana mu je parkirana u dvoristu. Strasno!!!