IMAM PRETUČEN U NOVOM PAZARU: Tukli ga metalnim palicama, život mu nije ugrožen

M. N.

24. 03. 2018. u 23:08

Nezir Salihović, imam iz Bor džamije u novpazarskom naselju Lug, brutalno je pretučen tupim metalnim predmetom

ИМАМ ПРЕТУЧЕН У НОВОМ ПАЗАРУ: Тукли га металним палицама, живот му није угрожен

Foto: Ilustracije

Kasno sinoć, nakon večernje molitve, u blizini poznate Bor-džamije u novopaarskom naselju Lug napadnut je i teško pretučen imam ove džamije Nezir Salihović koji je sa teškim povredam prebačen na hiruško odeljenje novopazarske bolnice.

Kako je izjavio dežurni hirurg dr Kemal Brničanin, u toku je dijagnostikovanje povreda, on je dodao da je zdravstveno stanje povređenog imama stabilno i da Salihović nije životno ugrožen.

Prema nezvaničnim informacijama, posle molitve Salihović je krenuo kući, u jednoj ulici nedaleko od džamije sačekala ga je grupa muškaraca koji su ga tukli pesnicama, nogama, palicama i metalnim štanglama. Nakon što su pretukli imama napadači su pobegli, policija pokušava da ih identifikuje i uhapsi.

Imam Nezir Salihović je 2007. godine direktno učestvovao u tadašnjoj podeli Islamske zajednice priklonivši se struji Adema Zilkića. Bio je član najužeg rukovodstva tada formirane Islamske zajednice Srbije(IZS) kojom sada upravlja Zilkićev naslednik reis Sead Nasufović.

U poslednjih nekoliko meseci tinja i unutrašnji sukob u okviru Islamske zajenice Srbije(IZS) na relaciji Rijaset u Beogradu, odnosno reis Nasufović, i Mešihat Sandžaka na čijem je čelu Hasib Suljević čiji je najbliži saradnik pretučeni imam Nezir Salihović. U sve sukobe u Islamskoj zajednici direktno ili indirektno uključene su i neke političke stranke u Novom Pazaru.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Čika Velja

24.03.2018. 23:45

Najzesce osudjujem,pocinioce hitno privesti ko god da je,a imamu nek je Allah u milosti i da mu da brz oporavak!!!