SUKOBI u JGSP "Novi Sad" biće ubrzo rešeni kako građani više ne bi trpeli zbog nesuglasica između rukovodstva i dela zaposlenih u gradskom prevozniku, rekao je u petak gradonačelnik Miloš Vučević, i najavio da će tim povodom vrlo brzo preduzeti odgovarajuće mere.

- Apsolutno je nedopustivo da zbog nesuglasica unutar Javnog gradskog preduzeća ispaštaju građani - ocenio je gradonačelnik u izjavi novinarima povodom aktuelne situacije u JGSP, čiji je deo zaposlenih u sredu održao jednočasovni štrajk upozorenja.

Gradonačelnik dodaje da budžetska inspekcija radi u tom preduzeću već pun mesec, i da će za desetak dana biti gotov njen izveštaj o stanju u JGSP.

PROČITAJTE JOŠ - Bez dogovora sa vozačima JGSP "Novi Sad"

- Mislim da je dobro to što su članovi Nadzornog odbora preduzeća podneli ostavke, jer njihov rad nije bio zadovoljavajući - rekao je Vučević.

Zaposleni u JGSP "Novi Sad" okupljeni u sindikalnoj organizaciji "Nezavisnost", kao dva osnovna zahteva istakli su povećanje zarada i reorganizaciju preduzeća. Istovremeno je iz tog preduzeća saopšteno da nema mogućnosti za povećanje plata, jer je na snazi zakon prema kom su zarade u javnom sektoru ograničene.