RUKOVODSTVO Zdravstvenog centra u Vranju pokušalo je u četvrtak da opravda, kako je rečeno, "niz nemilih događaja" u ovdašnjem zdravstvu. Povod za obraćanje direktora Dragana Veličkovića bila je optužba Saše Ivanovića iz Vranja, da su lekari krivi što je njegova supruga Jelena u porodilištu izgubila bebu, iako su joj prilikom prijema rekli da je sve u redu.

Veličković je održao maratonsku konferenciju za novinare od čak sat i po. Izjavio je da očekuje dolazak inspektora za zdravstvo iz Niša, ali nije mogao da odgovori na pitanje da li je tačno da će Ministarstvo zdravlja uvesti privremenu upravu u ZC i da će, zbog učestalih propusta lekara, ponovo doći do smene rukovodstva.


PROČITAJTE JOŠ - OTAC KRIVI LEKARE ZA SMRT BEBE: Goniću ih do poslednjeg suda na ovom svetu

Veličković se osvrnuo na slučaj kada 5. januara, iz kola Hitne pomoći ispao sada pokojni pacijent Mitić Goran. Ovaj slučaj vodi Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu. Takođe, porodica pokojne Vesne Zdravković, za njenu smrt krivi lekare Hitne pomoći, jer su odbili da dođu i pruže pomoć. U ovom slučaju, po rečima Veličkovića, pokrenut je disciplinski postupak protiv medicinskog tehničara.

Konferenciji je prisustvovao i Saša Ivanović, suprug žene koja je izgubila bebu, koji je rekao da neće odustati od zahteva da se istraži odgovornost lekara. Njegova supruga još je u bolnici u Vranju.