Novca ima i za malinare

A. ROVČANIN

23. 03. 2018. u 07:51

Новца има и за малинаре

FAP danas uveliko radi za Vojsku Srbije, Foto Tanjug

Nekadašnjim radnicima pribojskog FAP podeljena rešenja o subvencijama, isplata ove nedelje. "Fapovcima" 250.000-300.000 dinara, a voćarima 20 dinara po kilogramu roda

POČELA je podela rešenja o subvencijama za 130 bivših radnika zavisnih preduzeća FAP u Priboju, kao i za zaposlene koji su bez socijalnog programa napustili fabriku u decembru 2015. Opština Priboj je iz lokalne kase za ovu namenu obezbedila 45 miliona dinara. Do kraja godine planira se i otkup deonica od radnika koje su oni dobili u postupku restrukturiranja firme na ime šest zaostalih zarada iz 2016.

Ovakav potez Opštine Priboj ne bi bio moguć bez uštede u opštinskoj kasi, navode poznavaoci ovdašnjih prilika, a sve je to omogućeno domaćinskim rukovođenjem i racionalnim trošenjem narodnog novca. Korist od takvog pristupa osetiće sada nekadašnji radnici FAP i malinari.

Predstavljajući program po kome je opština obezbedila subvencije za bivše radnike FAP koji su ispunili uslove konkursa, predsednik Opštine Lazar Rvović, pozvao je radnike da dobijena sredstva pametno ulože i udruže sa subvencijama koje pruža NSZ, kao i drugi donatori za započinjanje privatnog biznisa.

PROČITAJTE JOŠ - Nedimović: Cenu maline u 2018. određuje tržište

Rvović je istako opredeljenje Opštine u borbi za pomoć svakom građaninu, naglašavajući da su i za ova sredstva postojali oni koji su predlagali da je bolje da se uradi 10 kilometara puteva, ali da je preovladalo, ipak, drugo mišljenje.

- Da su potrebni putevi, jesu svakako, ali nama su potrebniji ljudi koji će tim putevima putovati, i zato uz određeno kašnjenje, uspeli smo sa skromnim budžetom da obezbedimo ove subvencije. Novac će na račune bivših radnika biti prebačen ove nedelje - poručio je Rvović u razgovoru sa bivšim "fapovcima".

Prosečan iznos subvencije koja će leći na njihov račun biće od 250.000 do 300.000 dinara.

Prvi čovek Opštine imao je lepu vest i za sve malinare ovog kraja. Naime, lokalna samouprava uspela je da obezbedi sredstva za pomoć i njima, zbog prošlogodišnje suše, pa će tako svi pribojski malinari dobiti nadoknadu od 20 dinara po predatom kilogramu roda.

ZA ULAGANjE, A NE ZA POTROŠNjU

NA kraju podele rešenja, predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj dobitnicima subvencije su održali predavanje o programima otpočinjanja sopstvenog biznisa, za koji mogu aplicirati udružujući tako dobijena sredstava sa programom za razvoj preduzetništva.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ivan

23.03.2018. 08:46

Kao i subvencija za pčelare u 2018. gde se u martu menja pravilnik i ostavlja pčelare posle par "mršavih" godina na prosijački štap .Tako se ne radi moje birokrate ...

Miloš

23.03.2018. 10:41

Više mi pun...malinara..Svake godine isto..kuknjava a onda hiljade evra se strpaju u džep..