Kraljevo: Od dobrotvora Glavčića i novi vrtić

G. ĆIROVIĆ

četvrtak, 15. 03. 2018. u 09:15

Краљево: Од добротвора Главчића и нови вртић

Foto G. Šljivić

U Beranovcu kod Kraljeva odmiče izgradnja objekta na 810 kvadrata. Savremeni smeštaj za više od 100 mališana

U KRALjEVAČKOM prigradskom naselju Beranovac gradi se novi vrtić koji će od naredne školske godine primiti više od stotinu mališana iz ovog, ali i okolnih mesta. Savremeni objekat na 810 kvadrata će raditi u sastavu ovdašnje predškolske ustanove "Olga Jovičić Rita", kanadski dobrotvor srpskog porekla Milomir Glavčić je Kraljevčanima za izgradnju donirao 200.000 evra, a lokalna samouprava je iz svog budžeta istovetnu sumu uložila u uređenje infrastrukture, te spoljašnje uređenje i opremanje vrtića.

Pročitajte još: "NIČE" ŠKOLA NA PEŠTERU: Nove učionice već od 1. maja

- Mališani iz ovog, ali i okolnih naselja više neće morati da idu u udaljene vrtiće, pa smo veoma zahvalni gospodinu Glavčiću na još jednom činu humanosti i ogromnom razumevanju za potrebe ljudi iz ovog kraja - kaže gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Podsetimo, Milomir Glavčić (91) je 2013. - za izgradnju novog mosta preko Ibra - ovom gradu već darovao milion evra, a dve godine kasnije je ovdašnjoj Opštoj bolnici obezbedio 547.000 evra za kupovinu magnetne rezonance. Inače, tokom minulih šest decenija dobročinstava u nizu, procenjuje se da je naš zemljak iz Nijagara Folsa samo svom rodnom kraju podno Kopaonika poklonio čak sedam miliona evra - finansirajući izgradnju vrtića, crkve posvećene Svetoj Petki, biblioteke i seoskih puteva... uz konstantnu novčanu pomoć meštanima.

Pročitajte još: POSLE LIFTA JOŠ JEDAN OBJEKAT: Pomoć Domu za stare na Savincu nadomak Požege

Nezvanično se saznaje da sa kraljevačkom lokalnom samoupravom Glavčić upravo pregovara o još jednoj donaciji - za još jedan kapitalni projekat u gradu na Ibru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije