UKUSI ANINE SREBRNE VARJAČE: Veliki uspeh novosadske studentkinje na međunarodnom takmičenju u kuvanju

S. BAJIĆ

ponedeljak, 12. 03. 2018. u 21:42

УКУСИ АНИНЕ СРЕБРНЕ ВАРЈАЧЕ: Велики успех новосадске студенткиње на међународном такмичењу у кувању

Ana Milošević /Foto Privatna arhiva

Ana Milošević (27), studentkinja četvrte godine gastronomije Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo osvojila je drugo mesto na Interregionalnom takmičenju kuvara evropskih regija

ANA Milošević (27), studentkinja četvrte godine gastronomije Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, osvojila je drugo mesto na Interregionalnom takmičenju kuvara evropskih regija. Ona je na "ukrštanju varjača" u Makarskoj (Hrvatska) bila jedina dama i jedina predstavnica Srbije i to kao student u konkurenciji sa profesionalcima, a plasirala se odmah iza Damira Tomaša, šefa kuhinje čuvenog makarskog hotela, a ispred kuvarskog šampiona iz Banjaluke Dragana Šljivića, šefa kuhinje uglednog restorana.

Srebrnu medalju u najjačoj konkurenciji osvojila je pod rukovodstvom nastavnika Gorana Radivojevića i Bojane Kalenjuk, a na smotri u Makarskoj pripremila je potaž od šargarepe sa pilećim galatinom, kao predjelo, "dušes" krompir sa grilovanim kracima lignje, što je bio zadatak komisije i stručnog žirija.

- Ljubav prema kuvanju stekla sam od majke Biljane, koja je bila kuvarica. Mnogo toga sam naučila provodeći vreme uz nju kraj šporeta. Maminu sarmu niko ne može da prevaziđe, a nastavila sam da je pripremam upravo po njenom receptu - kaže Miloševićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije