KRALjEVO – Na današnjoj vanrednoj sednici, članovi kraljevačkog Gradskog veća usvojili su odluku prema kojoj će socijalno najugroženijim i najsiromašnijim Kraljevčanima uskoro biti isplaćena jednokratna novčana pomoć u ukupnom iznosu od 24,8 miliona dinara.

Po rečima dr Predraga Terzića, gradonačelnika Kraljeva, ovu pomoć koju je obezbedila Vlada Srbije, u prosečnom iznosu od oko 29.550 dinara dobiće oko 900 najsiromašnijih stanovnika grada na Ibru.


- Tokom ove godine veliki broj naših siromašnih sugrađana obraćao nam se sa zahtevom za jednokratnu pomoć. Uspeli smo da pomognemo jednom broju građana, ali je i dalje dosta onih kojima je pomoć neophodna. Zato smo se i obratili Vladi Srbije koja je obezbedila ova sredstva – kaže gradonačelnik Terzić. - Ministarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja i kraljevački Centar za socijalni rad formirali su spisak onih kojima će jednokratna pomoć biti isplaćena u što kraćem roku.


PROČITAJTE I: U riziku od siromaštva 49,8 odsto višečlanih porodica


Prvi čovek grada na Ibru dodao je i da se iz gradskog budžeta svake godine izdvajaju značajna sredstva za takozvana socijalna davanja i usluge Centra za socijalni rad, ali da se najveći deo tog novca obezbeđuje transferima od republičkih organa.