Proslavljena gradska slava Mitrovdan (FOTO)

I. Radulović

08. 11. 2017. u 17:15

Прослављена градска слава Митровдан (ФОТО)

Foto: I. Radulović

Svetom arhijereskom liturgijum u hramu Sv. Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici počelo je obeležavanje gradske slave Mitrovdan
KOSOVSKA MITROVICA - Svetom arhijereskom liturgijum u hramu Sv. Dimitrija u Kosovskoj MItrovici počelo je obeležavanje gradske slave Mitrovdan. Ulicama grada prošla je litija do trga Cara Lazara gde je u prisustvu velikog broja građana , direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i predsednika Odbora za pomoć Srbima na Kosovu Milorada Arlova presečen slavski kolač i polomljena pogača u kojoj je bio zlatnik sa likom Velikomučenika Dimitrija, poklon Republike Srpske..

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da "dok god smo spremni da se borimo za ono što je naše, a spremni smo, to naše nije i neće biti izgubljeno".

"Ovde u Kosovskoj Mitrovici svaki dan je dan borbe za opstanak i očuvanje našeg nacionalnog i kulturnog identiteta , naših državnih i nacionalnih institucija i zato smo u čitavoj Srbiji ponosni na ovaj grad", rekao je Đurić .On je naglasio da Kosovska Mitrovica uživa poštovanje , ljubav i poverenje čitave Srbije, jer Srbija zna da se Kosovska Mitrovica nalazi na braniku naših državnih i nacionalnih interesa.

Prema njegovim rečima"kao što su generacije pre nas istrajavale i u mračnim vremenima, čuvajući jedni druge u sabornosti, slozi i ljubavi dočekivali bolje dane tako će i naš narod na KiM danas, složno , snažno i odlučno nastaviti da se čuva , da se bori i da bude ponos i dika čitave srpske nacije".

U svoj besedi vladika Teodosije je podsetio da je Sveti Dimitrije zaštitnik i čuvar Kosovske Mitrovice i svih nas koji verujemo i molimo se za pomoć i zaštitu.


"Neka nas Sveti Dimitrije nadahne onom ljubavlju koju je imao kada je stradao za Hrista radi istine , pravde i večnoga života ", rekao je vladika i poželeo da i mi poput naših predaka sačuvamo ono što nam je ostavljeno.Predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić je zahvalio je državi Srbiji za svu pomoć i podršku koju pruža srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i izrazio uverenje da ćemo ujedinjeni, složni i čvrsti pobediti sve nedaće i ostati na ovim prostorima.Predsednik Odbora za pomoć srbima na KiM iz Republike Srpske Milorad Arlov preneo je bratske pozdrave iz Republike Srpske i dobitniku zlatnika sa likom Svetog Dimitrija poželeo sreću .
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije