U Prijepolju tople ordinacije

A. ROVČANIN

28. 10. 2017. u 14:45

У Пријепољу топле ординације

Foto A. Rovčanin

Novo u gradu na ušću Mileševke u Lim

PRIJEPOLjE - Posle montaže tri nova kotla na mazut, pacijenti i zdravstveni radnici u Opštoj bolnici i Domu zdravlja su dobili su kvalitetno grejanje, a investicija vredna 3,2 miliona dinara je realizovana iz lokalnog budžeta.

Od ukupno pet kotlova koliko ih tokom zime greje Dom zdravlja i Opštu bolnicu u Prijepolju - po rečima direktora DZ dr Seada Porovića - pribojska firma "Energoterm plus" je zamenila tri.

Pročitajte još: Prijepolje: Nož u Hitnoj

I, dok načelnik Hirurškog odeljenja i član Opštinskog veća zadužen za zdravstvo dr Zulkefil Sadović podseća na to da im često ni grejalice nisu bile od pomoći, predsednik Skupštine Stana Marković i član Opštinskog veća Mirjana Bojović najavljuju da će lokalna samouprava nastaviti sa ulaganjima u ovu oblast.

Direktor Zdravstvenog centra u Užicu dr Miloš Božović, pritom, apeluje na javnost da se ne stvaraju veštačke barijere između Prijepolja i grada na Đetinji, jer su uućeni jedni na druge s obzirom na to da nigde u svetu mali zdravstveni centri nemaju kompletno razvijenu zdravstvenu službu...

Pročitajte još: Lokalizovan požar iznad gradskog groblja u Prijepolju, kuće nisu ugrožene (FOTO)

Inače, kao i dosad, nabavku energenata će finansirati ZC iz Užica. U Prijepolju za sezonu potroše oko 200 tona mazuta, a trenutno je na lageru Dom zdravlja oko 30.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije