SPOMENIK PATRIJARHU PAVLU: Bajina Bašta ne zaboravlja velikog duhovnika

R. B.

27. 09. 2017. u 08:22

Nekadašnjem poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Pavlu, koji je deo monaškog života, 1949-1955. godine, proveo u manastiru Rača nedaleko od Bajine Bašte

СПОМЕНИК ПАТРИЈАРХУ ПАВЛУ: Бајина Башта не заборавља великог духовника

Foto Udruženje "Patrijarh"

Nekadašnjem poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Pavlu, koji je deo monaškog života, 1949-1955. godine, proveo u manastiru Rača, nedaleko od Bajine Bašte, žitelji gradića na Drini odužiće se na dostojan način. Zahvaljujući angažovanju ovdašnjeg Udruženja "Patrijarh", u porti nove crkve Sveti Sava u Bajinoj Bašti, biće postavljen spomenik.
Bronzana figura velikog duhovnika, rad skulptora Zorana Ivanovića iz Beograda, već je izlivena i dopremljena u Bajinu Baštu.

- Ponosni smo što naš grad dobija reprezentativno umetničko delo vajara koji je radio najznačajnije savremene spomenike u Srbiji kao što su spomenik kralju Aleksandru Karađorđeviću u Nišu, despotu Stefanu Lazareviću u Despotovcu i mnogobrojne spomenike u Beogradu, od Nikole Pašića kod Skupštine Srbije, Milutina Milankovića, Branislava Nušića, Borislava Pekića - ističu u Udruženju "Patrijarh".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije