Ko trese mrvice u Zaječaru - 8.000 kazne

Lj. T.

petak, 15. 09. 2017. u 07:47

Ко тресе мрвице у Зајечару - 8.000 казне

Foto Milena Anđela

Gradsko veće Zaječara uvodi komunalni red: Onaj ko bude uhvaćen kako trese mrvice sa stolnjaka preko terase bez prava žalbe biće kažnjen sa 8.000 dinara, a ista kazna predviđena je i za buku, pušenje u liftovima...

ZAJEČAR - Meštani Zaječara moraće da paze da li će, primera radi, tresti mrvice sa stolnjaka kroz terasu. Ako budu uhvaćeni na delu, bez prava žalbe biće osuđeni na 8.0000 dinara kazne!

PROČITAJTE JOŠ: NEDOSTATAK SPECIJALISTA: Od tri lekara radi jedan

Ovo je jedan od zaključaka Gradskog veća, koji će se uskoro naći pred odbornicima. Predložilo je i da se sa 8.000 dinara kazne svi stanari čija deca galame u dvorištu ili prave buku u stanu, ali i oni koji puše u liftovima i hodnicima zgrada. Na terasama ne sme da se drži ništa što ruži izgled grada, poput bicikla, starog nameštaja, bele tehnike.

PROČITAJTE JOŠ: Stižu manji računi za vodu

Iako se najveći broj Zaječaraca greje u sopstvenoj režiji, Gradsko veće je predložilo da se zabrani držanje ogrevnog drveta na terasama. Bicikli ne smeju da budu ni u hodnicima, a ispred vrata sme da bude samo - otirač!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

stanoje

17.09.2017. 18:45

@vaske - Sta je bre pametno, je l' vidis da uvode totalitarno drustvo na mala vrata. Ovo bi trebalo da bude stvar opste kulture a ne prilika za punjenje budzeta.

Miroslav

18.09.2017. 10:28

@vaske - Gospodine Stanoje, Na zapadu su uspomoc kaznjavanja dospeli do opste kulture. Jedini nacin sa kojim se moze obuzdati bahatost gradjana, je upravo kaznjavanje.

alfa...!

15.09.2017. 17:37

To je samo u Srbiji moguće da donesu zakon o zabrani da se tresu mrvice,u normalnom svetu se zna da to nije kulturno pogotovo ako neko stanuje ispod tebe..............

Riri

17.09.2017. 15:57

A u glavnom gradu tresu i mrve i dlake kućnih ljubimaca i pileće kosti. Više puta dnevno čistim sims a ostaje čist tek neki sat. Dim u liftu-redovno, kućne mačke po stepeništu, smeće ispred vrata, stari nameštaj u ulazu, šut ispred zgrade, kapanje klime po nadstrešnici, vriska po stanovima do kasno uveče a ispred zgrade po celu noć su neki primeri ponašanja stanovnika Mirijeva koji žive u soliterima. Ne znam kako je u drugim delovima grada, ovde je strašno. Ostaje da se preselim u Zaječar.