Bolnici 30 kreveta

J. L.

06. 09. 2017. u 07:41

U Suboticu stigla vredna donacija iz holandskog grada Vuhta. Plemeniti darodavci Van Mersovi česti gosti Palića

Болници 30 кревета

Uz krevete i madrace, namoderniji bolnički nameštaj

SUBOTICA - Porodica Van Mers iz holandskog grada Vuhta darovala je subotičkoj Opštoj bolnici 30 najmodernijih bolničkih kreveta sa madracima i noćnim ormarićima, bolnički nameštaj, stolice, posteljinu, ćebad, medicinsku opremu...

Donacija porodice koja svake godine boravi na Paliću unaprediće kvalitet zdravstvene nege u Opštoj bolnici. Vrednost donacije po želji porodice Van Mers ostaće tajna. Prevoz medicinske opreme i nameštaja iz Holandije finansirala je lokalna samouprava.

Zahvaljujući se porodici iz Holandije, Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, najavio je da će lokalna samouprava nastaviti da ulaže u podizanje nivoa zdravstvene zaštite.

- Svesni smo primedaba građana, i zato nam je cilj da te nedostatke otklonimo i poboljšamo uslove za rad, za smeštaj pacijenata ali i za radnike - poručio je gradonačelnik Laban.

Uz ovu, ali i druge donacije koje su stigle tokom godine, uz izdvajanje sredstava Pokrajinske vlade, obnavljanje bolnice teče u kontinuitetu.

- Pre nekoliko dana smo dobili sredstva od Vlade APV za gastroenterološku dijagnostiku, za novi kolonoskop, pre toga smo kompletirali očnu ambulantu sa najmodernijom opremom za dijagnostiku očnih bolesti - ističe dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice.


INSPEKCIJA

- ANGIO-sala je praktično završena, čekamo još odluku zdravstvene inspekcije, tako da praktično očekujemo svakodnevno da počnemo sa dijagnostikom koronarne bolesti srca i lečenjem akutnog infarkta miokarda - naglašava dr Puškar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije