Novosadski putari zebre crtaju kad mine sunce

N. SUBOTIĆ

10. 08. 2017. u 14:21

Новосадски путари зебре цртају кад мине сунце

Ni temperatura ne sprečava redovan režim rada

Nastavljena rekonstrukcija gradskih saobraćajnica. Uz češće odmore i osveženje, asfaltiranje po planu

NI VISOKE spoljne temperature nisu zaustavile radove građevinskih ekipa JKP "Put". Putari su, kako je "Novostima" potvrđeno u ovom preduzeću, uz češće odmore, osveženja vodom i smene grupa radnika, radile na svim planiranim lokacijama na teritoriji grada Novog Sada.

Najveći deo poslova, kako kažu, organizovan je u jutarnjim časovima, pre najtoplijeg udara, a radovi na održavanju i obnavljanju signalizacije, odnosno, obeležavanja kolovoza, zbog manje frekvencije saobraćaja i niže temperature, organizovani su u noćnoj smeni.

- Pored popravki kolovoza u okviru redovnog održavanja saobraćajnica, koje su rađene na Bulevaru kneza Miloša na raskrsnicama sa Vojvode Stepe i Futoškim putem, Novosadskom putu, Rumenačkom putu, Ulici Ćirila i Metodija, u okviru pojačanog održavanja, novi asfalt su dobile ulice na Klisi - navode u "Putu". - Radili smo u Omladinskoj, Ulici omladinskih radnih akcija, na Klisanskom putu, Bečejskoj, Bosutskoj, Titelskoj i Velebitskoj ulici.

Putari su, takođe, bili angažovani i u Futogu, u Fruškogorskoj, Ribarskoj ulici, Ulici Relje Savića, Ulici Branka Radičevića i Partizanskoj ulici.

- Radili smo i u Adicama, pre svega u Banjalučkoj ulici, gde je popravljeno i autobusko stajalište - ističu u "Putu". - Naše ekipe bile su angažovane i u Smederevskoj, Ulici Žikice Jovanovića Španca i Ulici Branka Ćopića su uređene bankine, i iskopani upijajući kanali. Završena je u ovom naselju i popravka kolovoza struganim asfaltom - u Kragujevačkoj, Zetskoj i Ulici Jovana Ristića, a u Petrovaradinu je obavljena popravka pešačke staze u Medulićevoj ulici.

Značajnih radova, kako kažu u "Putu", bilo je i u Veterniku. U ovom naselju su asfaltirane ulice Kralja Petra Prvog, Petra Kočića, Tome Maksimovića, Sportska, kao i plato ispred MZ i parking u Ulici kralja Petra, i Donje Sajlovo ka Veterniku.

SEMAFORI

POSTAVLJANJE semafora na uglu Bate Brkića i Seljačkih buna završeno je pre planiranog roka, tako da u "Putu" od očekuju skoro odobrenje za puštanje "žutog trepćućeg svetla" u probnom režimu rada. Ovakav režim rada već funkcioniše na semaforima na Bulevaru Evrope, kod kasarne i u Bulevaru cara Lazara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije