Kanjiža: Kamp bez granica okupiće 150 učenika

Tanjug

16. 06. 2017. u 17:46

Кањижа: Камп без граница окупиће 150 ученика
Manifestacija "Kamp bez granica" biće održan od 18. do 21. juna i 23. do 26. juna u Kanjiži, sa ciljem afirmacije pozitivnih vrednosti multikulturalizma i promovisanja međusobnog suživota zajednica

MANIFESTACIJA "Kamp bez granica" kao deo projekta "Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini", biće održan u dva termina od 18. do 21. juna i 23. do 26. juna u Kanjiži, sa ciljem afirmacije pozitivnih vrednosti multikulturalizma i promovisanja međusobnog suživota zajednica u Vojvodini.


U dva četvorodnevna kampa učestvovaće blizu 150 učenika i njihovih profesora iz 16 srednjih škola sa teritorije Vojvodine.


Kamp je zamišljen kao mesto na kome će, pored nadmetanja, biti organizovan prateći program i kreativne radionice s ciljem međusobnog upoznavanja, prevazilaženja etničkih predrasuda i jačanja međunacionalnog poverenja, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade, koja je inicijator projekta.


U okviru projekta Pokrajinske vlade „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini”, manifestaciju organizuju pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Centar za mlade "Ana i Bastian” iz Kanjiže.


"Osnovna ideja potprojekta jeste pružanje prilike učenicima srednjih škola iz Vojvodine da se u okviru dva četvorodnevna kampa druže, međusobno upoznaju i nadmeću u popularnim igrama veštine, spretnosti i znanja", navodi se u saopštenju.


Kako se dodaje, specifičnost ovog potprojekta ogleda se u tome što su ekipe mešovite po svojoj polnoj i etničkoj strukturi, formirane od predstavnika različitih škola koje učestvuju u projektu, čime jačaju međusobnu povezanost i poverenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije