NS: Temeljac „Promenade” do kraja maja

N. SUBOTIĆ

11. 05. 2017. u 16:32

НС: Темељац „Променаде” до краја маја

“Promenada”: Idejno rešenje za novi tržni centar južnoafričke kompanije “Nepi ril estejt”

"Novosti" saznaju: Najveći šoping-mol u Srbiji od urbanista dobio dozvolu za gradnju. U tržni centar, površine 150.000 kvadratnih metara, biće uloženo 60 miliona evra

GRAĐEVINSKA dozvola za najveći šoping-mol u Srbiji, koji će se gradtiti na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, kod “Spensa”, potvrđeno je “Novostima”, izdata je. Izgrada ovog centra, nazvanog “Promenada”, čije je idejno rešenje već predstavljeno javnosti, trebalo bi, kako se očekuje, da počne do kraja maja, a prve kupce mol, površine veće od 150.000 kvadratnih metara, trebalo bi, kako je planirano, da primi do kraja 2018.

Južnoafrička kompanije “Nepi ril estejt”, koja ima tržne centre širom sveta, podsećamo, ovo ubedljivo najskuplje i najatraktivnije građevinsko zemljište u Novom Sadu, na aukciji u tadašnjem JP “Zavod za izgradnju grada”, platila je 31 milion evra, a krajem maja 2016. u gradski budžet uplaćeno je 3.774.000.000 dinara. Za ovo zemljište, površine 32.948 kvadratnih metara, izdvojili su gotovo 1,2 milijarde dinara više od njegove početne cene.

ZELENI KROV I TRIM STAZA JEDAN od glavnih i inovativnih elemenata šoping-mola, kako najavljuju u “Nepiju” trebalo bi da bude “zeleni” krov koji će imati površinu od 10.000 kvadratnih metara. U ovom neobičnom “parku”, planiraju se rekreativne aktivnosti na trim-stazama i sportskim terenima, a predviđene su i bašte kafića.

Nepi” će, kako je ranije najavljeno, u novi tržni centar uložiti više od 60 miliona evra, a u njemu bi posao trebalo da dobije oko 1.500 Novosađana. Projekat je, kako je objašnjeno u “Nepiju”, već prilagođen uslovima koje su tražili urbanisti, a privodi se i kraju tender za izvođače radova.

Za prostor u “Promenadi”, odnosno, za oko 50.000 kvadratnih metara koji će biti namenjeni za izdavanje, zainteresovani su najveći svetski trgovački lanci, tako da bi u ovom tržnom centru prostor trebalo da dobiju brendovi koji su već prisutni na tržištu, a najavljuje se dolazak novih, koji će se tek predstaviti tržištu Srbije. U planu je, takođe, da se ostavi i prostor za domaće brendove.

Uz prodajne sadržaje, najavljeno je u “Nepiju”, planirano je i da se u ovom centru nađe niz zabavnih sadržaja, kao i veliki restoranski blok, a uz moderan bioskop, planira se i izgradanja kuglane. U nekima od “Nepijevih” centara u okruženju, nalaze se i teretane, na više stotina kvadratnih metara, koje u sastavu imaju i bazen, tako da nije isključeno da će i Novosađani u “Promenadi” uživati u ovakvim sadržajima...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije