Odložen početak izgradnje novodsadskog Zavoda za hitnu pomoć: Ponuđač ukočio tender

N. S.

31. 01. 2017. u 07:48

Jedan od učesnika podneo je zahtev za zaštitu prava ponuđača, zbog sumnje da je bilo favorizovanja konzorcijuma "Graditelj"

Одложен почетак изградње новодсадског Завода за хитну помоћ: Понуђач укочио тендер

Odložen početak izgradnje novodsadskog Zavoda za hitnu pomoć

POČETAK radova na izgradnji zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć na Telepu, odložen je. Jedan od učesnika na tenderu, koji je nedavno zaključen, podneo je zahtev za zaštitu prava ponuđača, zbog sumnje da je bilo favorizovanja, pa ugovor sa potencijalnim izvođačem nije ni potpisan, navedeno je na internet-stranici "Zavoda za izgradnju grada" u likvidaciji.

U ZIG-u je, podsećamo, pre desetak dana doneta odluka o dodeli ugovora za izgradnju ZHMP konzorcijumu firmi okupljenih oko novosadskog preduzeća "Graditelj", jer je ponudio najnižu cenu od 341 milion dinara. Na konkurs su se javili još konzorcijumi preduzeća "Dijagonala" i "Gat", takođe iz Novog Sada. Posle objavljivanja odluke o izvođaču, međutim, usledio je zahtev za zaštitu prava. Nije poznato ko je to učinio od ostala dva učesnika tendera.

Na internet-stranici ZIG-a navedeno je da se jedan od konzorcijuma obratio s primedbom da postoji "favorizovani ponuđač". O tome da li su prava ponuđača u postupku javne nabavke bila prekršena, odlučiće Komisija za zaštitu, koja, pak, nema vremenski rok u kome treba da odgovori na prigovor ponuđača.

Izgradnja ove savremene zdravstvene ustanove bila je u planu još pretprošle godine, ali početak radova prvo su odložile izmene na projektu, zatim prigovori na postupak prikupljanja ponuda za izvođača, pa je na kraju sve pauzirano, zbog preusmeravanja novca iz gradskog budžeta.

Prema planovima je, inače, predviđena izgradnja građevinskog kompleksa na parceli od 3.250 kvadratnih metara, omeđenoj Somborskim bulevarom, Jastrebačkom i Ulicom Ilariona Ruvarca.

ZGRADA NA 2.700 KVADRATA

POVRŠINA nove zgrade biće oko 2.700 kvadratnih metara. U prizemlju, na 700 kvadrata, predviđene su noćne ambulante za decu i odrasle, kao i ogranak apoteke. Glavni ulaz gledaće na Somborski bulevar. Na prvom spratu, na oko 600 kvadrata, predviđen je prostor za edukativni centar i smeštaj do 250 ugroženih građana u slučaju elementarnih nepogoda ili drugih vanrednih okolnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije