Mitros uvodi i drugu smenu!

S. KOSTIĆ

28. 01. 2017. u 07:21

Industrija mesa u Sremskoj Mitrovici, kojom gazduju Austrijanci, širi proizvodnju. “Gerlinger” će u februaru uposliti sto novih radnika

Митрос уводи и другу смену!

Mitros

KLANIČNA industrija “Mitros” u Sremskoj Mitrovici, koja je u vlasništvu austrijske kompanije “Gerlinger”, uvodi drugu smenu. To znači da će se povećati i prerada svinja, koja je u ovom trenutku 3.000 komada nedeljno. Uz primenu savremenih tehnologija, većina proizvoda ove fabrike odlazi u izvoz, ali prerađevine mogu da se nađu i u našim marketima. Sa novih 100 radnih mesta u “Mitrosu”, koji se očekuju u februaru, nastaviće se tendencija pada stope nezaposlenosti koja je u prošloj godini bila za 15 odsto niža u odnosu na pretprošlu, ocenjuju u Gradskoj upravi.

Prošle su dve godine otkako je austrijska kompanija “Gerlinger” kupila nekadašnji sremskomitrovački gigant, a za dva meseca navršiće se godinu dana, otkako je ponovo ovde pokrenuta proizvodnja.

- U pogonu je trenutno zaposleno oko 180 radnika. Uvođenjem druge smene, koja bi trebalo da počne od sledećeg meseca, povećaće se i broj radnika, kao i prerada svinja, koja na dnevnom nivou iznosi oko 800 komada. Prema planu kompanije, klanica treba da ima pet smena u proizvodnji, kako bi tri smene neprestano radile, a dve se odmarale. Ostvarivanjem tog plana, “Mitros” će imati oko 1.000 radnika, a dnevno će se prerađivati 3.000 svinja. Što je jasan pokazatelj, da će “Gerlinger” ostati trajno u Sremskoj Mitrovici - naglašava Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Novo postrojenje, u koje je ova kompanija dosad uložila više od 23 miliona evra, prostire se na 23.000 kvadratnih metara i najveće je u okviru “Gerlinger” grupacije. U “Mitrosu” se radi i uslužno klanje svinja za potrebe drugih klanica.

Austrijska kompanija već ima proizvodne pogone u Mađarskoj i Rumuniji, gde zapošljava oko 800 ljudi, a “Mitros” je treći i ujedno najveći proizvodni pogon u regionu.

Mesni proizvodi ove klanice, koja je polako krenula ka staroj slavi uspešnog prerađivača mesa, izvoze se u zemlje EU, Rusiju, Vijetnam i Južnu Afriku.


STEČAJ I TRI NEUSPELE PRODAJE

NAKON šest godina, tokom kojih se desio stečaj i tri neuspele prodaje, Odbor poverilaca “Mitrosa” 2015. godine prihvatio je ponudu austrijskog “Gerlingera” od 800.000 evra za kupovinu ove klanice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

наше свиње с..у а немачке - каке

28.01.2017. 18:05

Још када дође и наш пријатељ Тоенис, постаћемо немачки СВИЊАЦ.