NOVOSAĐANI, od u četvrtak, prvi u Srbiji imaju priliku da pazare u prodavnici iz sastava najvećeg trgovinskog lanca iz Republike Srpske - "Kort marketi". Market iz ovog lanca otvoren je u četvrtak na Detelinari, u Rumenačkoj ulici, a u njemu je na prostoru od 800 kvadratnih metara ponuđeno više od 10.000 artikala.

Otvaranje novog marketa nestrpljivo je očekivala velika grupa Novosađana, a kao što je i uobičajeno, dočekali su ih brojni popusti, snižene cene, promocije i degustacije...

Stanovnici Detelinare, kako je, prilikom otvaranja najavio Duško Reljić , vlasnik kompanije "Frukta trejd" iz Dervente, u čijem okviru posluju i "Kort marketi", neće dugo biti jedini koji u komšiluku imaju ovaj market:

- Pošto već imamo 30 prodajnih objekata širom Republike Srpske, od Prijedora i Banjaluke, preko Šamca do Bijeljine, odlučili smo da proširimo maloprodajnu mrežu i na tržište Srbije. U planu nam je da u Novom Sadu, uz ovaj, otvorimo još nekoliko marketa, odnosno, da do kraja sledeće godine zapošljavamo bar 200 radnika.

"Frukta trejd", kako je objasnio Reljić, ne bavi se samo trgovinom, već i proizvodnjom, tako da ima četiri svoje robne marke prehrambenih proizvoda, a zapošljava više od 1.000 radnika.

- Već smo uveliko prepoznatljivi u celoj RS i BiH - zadovoljan je Reljić. - Trudimo se da osvajamo nova tržišta. Srbija je, samim tim, bila logičan izbor, a posle Novog Sada, planiramo da otvorimo i nove objekte širom zemlje.

Reljić, takođe, navodi kako će ekipa iz ove prodavnice, praktično, biti jezgro iz kojeg će se birati rukovodioci novih prodavnica, a da će kupci imati priliku da naprave dobar "pazar".

- Trudićemo se da uvek budemo za korak ispred drugih, kao po asortimanu, tako i po ceni i uređenju marketa - najavljuje Reljić. - Verujem da će kupci u Novom Sadu to brzo uvideti.


KUPOVAĆU...

- VIDELA sam da se otvara nova radnja, pa sam odlučila da navratim - kaže Stanka Jankov, Novosađanka koja stanuje u blizini. - Vidim da su mnoge cene snižene, osoblje je ljubazno, a pošto su mi baš blizu stana, verujem da ću često kupovati ovde.