NA Sajmu elektronike u nemačkom gradu Minhenu, timu studenata i profesora Tehničkog fakalteta "Mihajlo Pupin" iz Zrenjanina, uručeno je priznanje osvojeno na Međunarodnom onlajn takmičenju industrijskih inovacija "TICC" u Teksasu (SAD), koje se organizuje pod pokroviteljstvom jedne od vodećih svetskih kompanija u oblasti elektronike "Teksas instuments".

Četvoročlana ekipa iz Zrenjanina: mr Nikola Petrov (vođa tima), Nikola Mirosavljev i Nebojša Grujić (studenti druge godine obrazovnog profila inženjer informacionih tehnologija) i docent dr Dalibor Dobrilović (mentor tima), nastupajući pod imenom "Šesto čulo", trijumfovala je u kategoriji "industrija". Njihov projekat bežične senzorske mreže za praćenje radnih i životnih parametara u stambenim i poslovnim objektima, uz korišćenje najmanje tri različite komponente teksaške kompanije, našao se među 21 pobedničkim rešenjem univerzitetskih timova iz 14 zemalja sveta.

PRIZNANjE

MLADIM zrenjaninskim naučnicima pripala je i novčana nagrada od 1.000 dolara. Priznanje iz Amerike potvrda je da se na TF "Mihajlo Pupin" školuju dobri IT stručnjaci i inovatori.