SPS opet uz naprednjake

J. ILIĆ

19. 11. 2016. u 07:07

Novi odnos snaga u Skupštini grada Smedereva doveo u sumnju povećanje broja članova gradskog veća. Ko je đacima otkazao gostoprimstvo

СПС опет уз напредњаке

Detalj sa sednice u Smederevu,foto N.Živanović

Novi zamenik predsednika Skupštine grada Smedereva je Branče Stojanović iz SPS, čime su socijalisti ponovo ušli u vladajuću koaliciju sa naprednjacima, a posle njegovog izbora usvojene su i izmene Statuta, pa će Gradsko veće umesto devet ubuduće imati 11 članova.

- Ovo je neophodno zbog povećanja posla, odnosno novih investicija i projekata, a ne da bi "namirili" članove nove stranke u vlasti - objasnila je gradonačelnica Jasna Avramović. - Ni imenovanje Stojanovića nije politička odluka jer se radi o čoveku sa iskustvom u vođenju Skupštine. Svako ko zna da radi ima svoje mesto, tim pre što SNS ne određuje kadrove samo iz svojih redova... Inače, ovo proširenje ne donosi i posebne troškove jer smo još 2013. smanjili nadoknade članovima na 25.000, a za vreme vlasti demokrata iznosile su čak 45.000 dinara.

Inače, Skupština je počela raspravom zbog čega je učenicima Gimnazije onemogućeno da prisustvuju sednici. Članovi filozofske i sociološke sekcije, te polaznici nastave građanskog vaspitanja trebalo je da budu gosti zasedanja, a zahtev je predsedniku Skupštine uputio njihov profesor Nebojša Jovanović.

- Predsednik mi je rekao da je u redu, a dan kasnije školi poslao pismo u kome je naveo da nisu ispunjeni formalno-pravni uslovi: da nisam naveo naziv nastavne jedinice koja se obrađuje, te da zahtev nisu svojeručno potpisali učenici i direktor škole - kaže Jovanović, ujedno i šef odborničke grupe pod nazivom "Dosta je bilo".

Navodno, predsednik Skupštine obećao je da đaci svakoga dana mogu da ga posete, a šef odbornika DSS-Dveri i bivši direktor Gimnazije Milutin Vučković ocenio je da se radi o nečuvenom potezu.

Posle svega, gimnazijalci su uputili zahtev da budu gosti Narodne skupštine Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Aleksandar

19.11.2016. 15:45

Срамота је да новинари који извештавају о скупштинским дешавањима немају елементарно знање којим одборничким групама припадају одборници (професор Небојша Јовановић је члан одборничке групе Двери -ДСС а Милутин Вучковић шеф одборничке групе ДЈБ). Иако је срамота што није дозвољено ђацима да присуствују заседању од већег значаја су тачке које су изгласане (оснивање још још једног ЈП Урбанизам поред постојеће Дирекције, конверзија нављеног мазута у оснивачкиненовчани капитал, а о томе ни речи?