Pomoć EU preduzetnicima sa juga Srbije: Ugovori sa čak 17 firmi

J. STOJKOVIĆ

01. 10. 2016. u 10:30

Uz podršku EU i Vlade Švajcarske, koje su kroz programa EU PROGRES obezbedile 253.880 evra, 17 mikro i malih preduzeća iz 14 lokalnih samouprava će unaprediti proizvodnju i otvoriti nova radna mesta

Помоћ ЕУ предузетницима са југа Србије: Уговори са чак 17 фирми

VRANJE, BUJANOVAC - Uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske, koje su kroz programa EU PROGRES obezbedile 253.880 evra, 17 mikro i malih preduzeća iz 14 lokalnih samouprava sa jugoistoka i jugozapada Srbije će unaprediti proizvodnju i otvoriti nova radna mesta.

Ugovori su, u prisustvu donatora i predstavnika Ministarstva privrede potpisani u sali Skupštine grada Vranja...

- Podrškom preduzetnicima težimo da povećamo zaposlenost i doprinesemo lancu vrednosti lokalnih dobavljača, proširenju tržišta i većoj produktivnosti - istakao je šef drugog sektora operacija Delegacije EU u Srbiji Štefen Hudolin, uz očekivanje da će ova preduzeća sprovesti društveno odgovorne projekte od kojih će lokalne zajednice videti direktnu korist.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović je podsetio na to da je Vlada Srbije 2016. proglasila godinom preduzetništva, te najavio da će privatnici i dogodine moći da računaju na pomoć i podršku.

U ime preduzetnika, gostima je zahvalio Milan Veličković, vlasnik porodične mlekare "Veličković" iz Surdulice.

ZONA

TOKOM boravka u Vranju, Štefen Hudolin je posetio i Slobodnu industrijsku zonu čiji su infrastrukturni razvoj takođe podržale EU i vlada Švajcarske - kroz finansiranje izrade planske i tehničke dokumentacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije