Niš dobio novog gradonačelnika

D. ALIHODžIĆ

11. 07. 2016. u 14:00

Ниш добио новог градоначелника
Odbornici ukazali poverenje Darku Bulatoviću, kandidatu Srpske napredne stranke. Kako je penzionisani oficir odgovorio opoziciji

IZBOR Darka Bulatovića (SNS) za novog gradonačelnika podržalo je 46 od ukupno 61 odbornika, osam ih je bilo protiv, a dva uzdržana. U istom “paketu” su izabrani i njegov zamenik Miloš Banđur, te članovi Gradskog veća koje je predložio novi čelnik grada na Nišavi.

Bulatovića su predložili naprednjaci, ali i njihovi koalicioni partneri iz SPS i SRS. Predhodno je - izborom prof. dr Mileta Ilića za zamenika predsednika Skupštine grada - kompletirano radno predsedništvo. Novi gradonačelnik dolazi iz fotelje direktora leskovačke “Elektrodistribucije”, pre toga je vodio i “Jugoistok”, a dve godine je bio predsednik Gradske opštine Crveni krst. Inače je - penzionisano vojno lice.

S obzirom na to da je u biografiji - pored podatka da je osnivač SNS i član Glavnog odbora - napisao da je završio Pravni fakultet, njegov dojučerašnji partijski kolega Momir Stojanović tvrdi da su mu “priznate dve godine iz večernje Vojne škole”. I opozicija je izrazila sumnju u to da grad može da vodi neko ko je penzionisan iz zdravstvenih razloga...

- Završio sam dva državna fakulteta i bio jedan od najmlađih oficira u bivšoj SFRJ. Dva puta sam ranjavan, a jednom i zarobljen, pa se vojne karijere ne stidim - kaže Bulatović, najavljujući da će najpre promeniti odredbe Statuta grada koje se tiču organizacije rada Uprave, ali i izbora direktora javnih i komunalnih preduzeća, odnosno i ustanova.

I, prva novina koju su Nišlije primetile u prvim danima njegovog mandata je najava da će novi gradonačelnik takođe primati građane, te da će “pauk” vozila odnositi samo u “krajnjoj nuždi”.


TRUBAČI I NOVA FUNKCIJA

SAT po početku sednice, ispod prozora sale u kojoj su bili odbornici su se oglasili trubači, koji su se - posle odsvirane numere “A, sad adio” - sami razišli. Niko nije “preuzeo odgovornost” za njihovo angažovanje, a bivši gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić je kasnije potvrdio da će biti novi direktor Kliničkog centra, te da je zadovoljan poverenjem koje mu je ukazano, s obzirom na to da će rukovoditi najvažnijom državnom institucijom u gradu.


ŠANSA

NA primedbu da je za članove Gradskog veća predložio neiskusne kadrove, Bulatović odgovara stavom da svakome treba pružiti priliku da se dokaže. Inače, novi članovi niške vlade su Bratislav Kačar, Tijana Đorđević Ilić, Miloš Milošević, Mihajlo Zdravković, Igor Vojinović, Bojan Krstić, Jelena Mitrovski, Saša Živić i Svetozar Aleksov.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Sale

11.07.2016. 14:30

Beograde,nesreco,da li ti znas ko vodi ovaj grad?Vlast,policija,BIA..."karijerno napredovanje"...na tome ste insiatirali. Pun je KPZ jos boljih kadrova,ako vam je to merilo. A verovao sam da ce biti bolje.

marija

11.07.2016. 15:15

Naravno da nas nema,kad nismo dobrodosli,a kad treba da im damo pare itekako smo dobrodosli.

bakar

11.07.2016. 17:28

Bulatović ima veliki zadatak da nastavi razvoj Niša i da još više doprinese zadržavanju stanovništva na jugu Srbije, za šta Niš ima veliki značaj.

Mile

11.07.2016. 17:42

Cestitke gradonacelniku i srecno u obavljanju posla, samo da uvek ima na umu da je boljitak zivota gradjana Nisa uvek prioritet !

Diva

12.07.2016. 08:07

Bulatović je stavio "na noge" Jugoistok, pa će i Grad Niš. Čovek je sposoban a takvi treba da upravljaju. Poseduje znanje, iskustvo, a pre svega nosi kućno vaspitanje, prizeman čovek, kulturan.

Dobrica

12.07.2016. 08:20

Posle visoko obrazovanog gradonačelnika sa najvišim akademskim zvanjem, grad Niš dobija novog gradonačelnika nepepspektivnog oficira koji da je bio sposoban ne bi bio penzionisan iz Vojske Srbije. Svakako napreDNO za grad Niš.