NOVI SAD - Novi objekat Instituta za kardiovaskularne bolesti, poznatiji kao "Kamenica 2", nema ni građevinsku ni upotrebnu dozvolu i nije u funkciji - konstatovano je u četvrtak prilikom posete novog vojvođanskog sekretara za zdravstvo dr Zorana Gojkovića tom objektu.

"Kamenicu 2", koja se gradi još od 2008, i u koju je do sada uloženo tri i po milijarde dinara, 21. aprila, tri dana pre izbora, svečano je otvorio tadašnji predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić, ali ona do danas, kako navodi Gojković, nije primila nijednog pacijenta.

- Pojedinci i institucije na čelu sa bivšom pokrajinskom vladom i Upravom za kapitalna ulaganja su, očigledno, ozbiljno obmanuli javnost - rekao je Gojković.

Da "Kamenica 2" nije u funkciji, prethodno su u pisanim izjavama potvrdili i dr Aleksandar Redžek, dr Miloš Lučić i dr Branislav Perin, direktori instituta za kardiovaskularne bolesti, za onkologiju i plućne bolesti. Svi ti instituti, inače, treba da koriste njene usluge, a prema Gojkovićevim rečima, uvidom u dokumentaciju o gradnji tog objekta utvrđen je i niz nelogičnosti, a ni za veliki deo opreme nije pokrenut postupak javnih nabavki.

- Sva sporna dokumentacija u vezi sa ovom i svim drugim investicijama u zdravstvo na teritoriji Vojvodine biće prosleđena nadležnim organima radi utvrđivanja odgovornosti - rekao je Gojković.


SMENE

POKRAJINSKA vlada je smenila direktora Uprave za kapitalna ulaganja Nebojšu Maslenkovića, a umesto njega postavila Nedeljka Kovačevića. Umesto smenjenog Tome Jošanova, novi direktor Direkcije za robne rezerve je Radovan Durutović, dok je Nataša Pavlović na mesto direktora Turističke organizacije Vojvodine došla umesto Gvozdena Perkovića.