Ispod crte oko 3.200 mališana

Lj. PRERADOVIĆ

14. 06. 2016. u 06:39

Vrtići predškolske ustanove "radosno detinjstvo" objavili liste primljene dece. Konkurisalo 5.816 najmlađih. Rok za upis otvoren do 28. juna

Испод црте око 3.200 малишана

NA tablama u svim objektima PU "Radosno detinjstvo", kao i na sajtu ove ustanove, u ponedeljak su istaknute liste primljenih mališana. Po tim rezultatima, od septembra na boravak u vrtićima, može da računa 1.086 dečaka i devojčica.

Posle bodovanja, po rečima Ružice Svorcan iz PU "Radosno detinjstvo", 4.730 mališana je odbijeno. Od tog broja, po njenim rečima, 1.516 njih se opredelilo za privatne vrtiće. Ispod crte je ostalo 3.224 dece. Inače, ove godine je konkurisalo 5.816 mališana.

Oni roditelji, čija se deca nisu našla na spisku primljenih, imaju mogućnost da se žale u roku od osam dana od objavljivanja spiska, ali podnošenje žalbe, kako ističu u PU "Radosno detinjstvo", ne znači da će deca biti i primljena. S druge strane, mame i tate čija su deca ispunila uslove za prijem, trebalo bi u roku od 15 dana da mališana upišu u vrtić, odnosno, potvrde prijem.

- Ukoliko se dogodi da neko od roditelja promaši rok, smatraće se da je odustao - navodi Svorcanova. - Ukoliko postoje opravdani razlozi, to će se naravno uvažiti, a i sami ćemo pre isteka roka pozivati roditelje.

U PU "Radosno detinjstvo" očekuju proširenje lista za oko 20 odsto. Kada se primljeni mališani upišu i formiraju grupe, od grada će se, kako najavljuju, tražiti odobrenje da se poveća broj upisane dece.

Vrtiće PU "Radosno detinjstvo" pohađa 16.008 dečaka i devojčica. Nekoliko objekata će do kraja godine biti renovirano, a mališani u Rumenki dobiće više prostora, nekoliko vrtića će dobiti i novu opremu. Planirana je rekonstrukcija i sanacija vrtića u ulicama Zlatne grede i u Pap Pavla, i za taj posao, po rečima Lidije Tomaš, načelnice Gradske uprave za obrazovanje, obezbeđeno je 33 miliona dinara.


PREDŠKOLSKI PROGRAM

ZA mališane predškolskog uzrasta, pohađanje predškolskog programa je obavezno. Roditelji koji još nisu upisali svoju decu, mogu to učiniti i posle isteka ovog roka. Predškolski program je obavezan za dečake i devojčice rođene od 1. marta 2010. do 28 februara 2011.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)