Naprednjaci ipak mogu sa socijalistima

B. PUZOVIĆ

01. 06. 2016. u 08:45

Напредњаци ипак могу са социјалистима
Formiranje gradske vlasti u valjevu odloženo dok ne stigne saglasnost vrha SNS za lokalnu koaliciju sa SPS. Novoizabrano rukovodstvo SNS donelo pomirljive tonove na obe strane

KONSTITUTIVNA sednica Skupštine grada u utorak je prekinuta odmah posle verifikacije mandata 51 odbornika - zato što Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije još nisu potpisale koalicioni sporazum. Odbornici su jednoglasno prihvatili predlog dr Slobodana Gvozdenovića, lidera ovdašnjih naprednjaka, da zasedanje bude nastavljeno kada se - kako je rekao - u najskorije vreme, o tome dogovore odborničke grupe.

Inače, shodno Dnevnom redu, tokom konstitutivne sednice je bilo planirano da se izaberu predsednik Skupštine, njegov zamenik i sekretara SG.

- Nova vlast u Valjevu bi trebalo da bude formirana najkasnije za pet dana - istakao je dr Gvozdenović. - Sada se čeka "zeleno svetlo" iz Beograda za formiranje lokalne vlasti sa socijalistima jer je Srpskoj naprednoj stranci promenjeno rukovodstvo, pa očekujemo da narednih dana bude potvrđena koalicija sa SPS. Nema nikakvih podela po pitanju namere da vlast u Valjevu formiramo zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije.

Predsednik Okružnog odbora SPS Dragan Jeremić ističe da tokom pregovora sa naprednjacima nije bilo problema oko kadrovskih rešenja, te potvrđuje informaciju da se samo čeka potvrda koalicionog sporazuma iz vrha SNS.

- Tek posle odluke centrale Srpske napredne stranke započeće razgovori o kadrovima - kaže Jeremić. - Uostalom, i SPS, i SNS imaju obavezu prema glasačima da na odgovorna mesta postave kvalitetne i sposobne ljude.

STABILNA VEĆINA

OD ukupno 51 mesta u Skupštini grada Valjeva, posle nedavnih lokalnih izbora, SNS je osvojio 26 mandata, SPS 18, DS-LDP četiri, a pokret "Dosta je bilo" - tri. U gradskom parlamentu će, dakle - ako koalicioni sporazum bude ozvaničen - naprednjaci i socijalisti imati stabilnu većinu, od 44 odbornika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije