LAJKOVAC - Na festivalima dečjeg stvaralaštva širom Srbije, ovog proleća, mališani lajkovačke Predškolske ustanove "Leptirić" predstavljaju najveću atrakciju. Osvajaju nagrade, učestvuju na karnevalima, specijalni su i rado viđeni gosti na proslavama drugih vrtića i svuda ih dočekuju sa osmesima i gromoglasnim aplauzima.

Oduševljavaju brižljivo odabranim i pripremljenim muzičko-scenskim nastupima, koreografijama, izvanrednim kostimima, lepršavošću i dečjim šarmom. Prošle nedelje, Odeljenje "Leptirića" iz Jabučja pobedilo je na prvoj "Maloj olimpijadi" u Mionici, u konkurenciji sedam obdaništa. Bili su specijalni gosti zrenjaninskih vršnjaka, na njihovoj godišnjoj "Smotri muzičkog i dramskog stvaralaštva". Publici se predstavila pripremna predškolska grupa tačkom "Groznica Leptirićeve večeri", za koju je nedavno osvojila prvu nagradu na Festivalu dečjeg muzičkog stvaralaštva u Smederevu...

- Za kontinuirani rad na scenskim nastupima i učešće mališana na brojnim festivalima, zasluge pripadaju vaspitačima, ali i roditeljima, koji daju doprinos u pripremi predstava i kostima - kaže Mila Mitrović, direktorka Predškolske ustanove "Leptirić". - Zahvaljujući tome, svaka generacija "Leptirića" ostvaruje veoma zapažene, rado viđene nastupe na dečjim smotrama, po čemu je naša ustanova već godinama poznata u Srbiji.

Na festivalu u Smederevu, muzičko-scenski prikaz "U duhu pravoslavlja" dobio je specijalnu nagradu za najbolju ideju. Nastao je kao proizvod 29 porodičnih radionica, u kojima su roditelji, zajedno sa vaspitačima i decom, kreirali i izrađivali scenografiju i kostime.

- Predškolska grupa osvojila je i nagradu za grupnu masku na Festivalu humora za decu u Lazarevcu, pobedila na Festivalu tradicionalnih igara i modernog plesa u Paraćinu, te sa tačkom "Raspevana čerga" nastupila na smotri u Zvorniku - nabraja direktorka "Leptirića". - Predškolci i starija vaspitna grupa privukli su veliku pažnju na Međunarodnom karnevalu u beogradskoj opštini Rakovica, tačkama "Čarlston" i "Čokoladice". Naši mališani gostovaće na Đurđevdanskom uranku, 6. maja, u Kragujevcu, povodom Dana grada.


"BEJBI EGZIT"

- VREDNO pripremamo tačku "Leptirićev let kroz Srbiju" za Festival tradicionalnih igara i modernog plesa u Požarevcu, gde su naši mališani prošle godine pobedili - kaže direktorka. - Slede karneval u Vrnjačkoj Banji, "Bejbi Egzit" na Petrovaradinu...