MIONICA - U Struganiku je u toku kompletna obnova rodne kuće vojvode Živojina Mišića, velikog stratega pobede srpske vojske u Kolubarskoj bici nad nadmoćnijim austrougarskim neprijateljem u Prvom svetskom ratu. Osim obnove muzejske postavke, struganičkim kamenom popločana je staza od kapije do glavne kuće, urađena kanalizacija, a objekat je zaštićen od vlage.

U podrumu kuće, koji je planom restauracije, a koju finansira opština Mionica, predviđen za održavanje programa i tematskih izložbi, postavljen je pod od opeke. Sledi i postavljanje nove ograde oko dvorišta.

Muzej - rodna kuća vojvode Živojina Mišića, koja se ubraja među najznačajnije lokacije na muzeografskoj karti Srbije, tokom cele godine posećuje veliki broj poštovalaca lika i dela ovog vojskovođe. Muzej je otvoren 1987. godine, a čine ga autentična okućnica seoskog domaćinstva, sa ekonomskim i stambenim objektima i postavkom brojnih predmeta i dokumenata iz života Živojina Mišića u velikoj glavnoj kući, koji svedoče o brojnim iskušenjima kroz koja je tokom vojne karijere prolazio...