Vodu kofama izbacuju iz učionica

J. Ilić

03. 03. 2016. u 11:30

OŠ "Đorđe Jovanović" u Selevcu u užasnom stanju a rekonstrukcija kasni od septembra. Zastoj zbog loše dokumentacije i dodatnih radova na ravnom krovu

Воду кофама избацују из учионица

Malter preti da padne / Izolacija skinuta sa ravnog krova

SMEDEREVSKA PALANKA - Osnovna škola "Đorđe Jovanović" u Selevcu pretnja je po bezbednost više od 300 đaka. Krov prokišnjava, učionice su pune vlage, a kada pada kiša, nastavnici kofama izbacuju vodu kroz prozore. Zbog očajnog stanja na listi je prioriteta za rekonstrukciju koja je počela prošle godine, ali radovi kasne.

Škola u Selevcu je uvrštena u "Program modernizacija škola", koji sprovodi Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja, a kreditira Evropska banka. Rekonstrukcija je trebalo da se okonča prošlog septembra, ali je zastoj nastao najviše zbog loše urađene projektno-tehničke dokumentacije, kao i potrebe za dodatnim radovima.

Dosada su renovirani mokri čvorovi i postavljena nova stolarija, ali glavni problem nije rešen. Sa ravnog krova su skinute pločice i hidroizolacija jer izvođač nije sačekao novi projekat i sredstva.

- Kada pada jaka kiša, voda u učionice lije kao iz česme. Isparavanje od vlage je jezivo, a deca iz naše škole pune ambulante zbog problema sa disajnim putevima - kaže Dejan Jeremić, na protestu roditelja.

Nadležni u školi zatvaraju jednu po jednu učionicu. Ceo treći sprat je van upotrebe, a učionice koje se koriste su u lošem stanju. Nastavnici su kuhinju pretvorili u zbornicu, jer su zbornicu ustupili deci.


NASTAVAK RADOVA

KAKO saznajemo, narednih dana Evropska investiciona banka trebalo bi da da saglasnost da se nastave radovi na rekonstrukciji. Čeka se okončanje tendera za izbor izvođača radova na krovu.

Roditelji traže obustavu nastave ako se ništa ne učini u narednih nekoliko dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije