Lična istraga oca žrtve iz Kontrasta: Ulaz u diskoteku bio bez dozvole!

Lj. P.

22. 02. 2016. u 15:30

Лична истрага оца жртве из Контраста: Улаз у дискотеку био без дозволе!

Branko Miladinović

Branko Miladinović, otac novinarke Tamare Miladinović, tvrdi da je došao do novih dokaza koje je predao nadležnima. Uzurpirane parcele grada i republike

U LIČNO sprovedenoj istrazi, Branko Miladinović, otac novinarke Tamare Miladinović, jedne od šest žrtava tragičnog požara pre četiri godine u novosadskoj diskoteci "Kontrast", kako tvrdi, došao je do novih dokaza, koje je predao nadležnima.

Među dokazima koje je osim novosadskom, prosledio i Republičkom tužilaštvu, kao i Ministarstvu pravde i gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, Miladinović, inače zastupnik Udruženja građana "Istina - Tamarini zakoni", jesu i podaci o vlasnicima parcele na kojoj je diskoteka "Kontrast".

- Iz svega što sam prikupio, vidi se da je kompletan ulaz u diskoteku sagrađen bez dozvole i na tuđoj parceli - navodi Miladinović. - I izgrađeni deo ispred ulaza, takođe je nelegalan i nalazi se na parceli čiji je vlasnik Republička direkcija za puteve, dok je ulaz u salu takođe izgrađen bez dozvole na zemljištu u vlasništvu grada.

Za Branka Miladinovića to sve je dokaz da je građevinska inspekcija ovaj objekat morala da zatvori godinama pre nego što se dogodio požar.

- Kako je moguće da građevinska inspekcija obavlja vanredne, redovne i sve ostale preglede, a da ne proverava osnovne podatke iz zemljišnih knjiga - kaže Miladinović. - Iz dokumenata koje sam prikupio, vidi se da su uzurpirane parcele grada i Republičke direkcije.

U novosadskom Osnovnom sudu vode se postupci protiv građevinskog inspektora Veselina Kerca i troje protivpožarnih inspektora - Tihomira Vulevića, Slavka Hajrovića i Maje Golubović, u čijoj je nadležnosti bila kontrola diskoteke "Kontrast". Svi oni se terete za zloupotrebu službenog položaja.


RAZMATRAJU

POVODOM novih dokaza koje je Miladinović prosledio, u Osnovnom tužilaštvu kažu da će se razmotriti.

- Sve što dobijemo, tužilaštvo je obavezno da razmotri i donese odluku - navode u tužilaštvu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

treba biti uporan i ne dati da ovo prođe tek tako

22.02.2016. 17:18

Od svega mi najviše smeta oslobađanje od odgovornosti inspektora koji su potpisali da diskoteka radi bez svih papira. Kako je to moguće? Zašto imamo inspektore, zašto primaju plate?

Pitanje

23.02.2016. 09:14

Oce, zasto ti je cerka ulazila na taj ulaz ako je on bio izgradjen na tudjoj parceli bez gradjevinske dozvole?

bozo

16.04.2017. 20:04

@Pitanje - Nije do gosta da radi posao inspekcije. Podrska ocu, samo da istraje. ISTINA