Tri zlatnika za male Čarapane

S. BABOVIĆ

07. 01. 2016. u 15:15

Lomljenje česnice na Trgu kosovskih junaka u Kruševcu. Veliki broj građana okupio se da vidi i proba tradicionalni Božićni kolač

Три златника за мале Чарапане

Foto Sofija Babović

KRUŠEVAC – TRI zlatnika sakrivena u Božićnoj česnici na Trgu kosovskih junaka danas su pronašli najmlađi Čarapani. Ani Milutinović(5), Vuk Paunović(11) i Anastasija Nikolić(12) prvi put su se uključili u organizovanu potragu za zlatnicima.

- Nismo izvukli kod kuće, ali ovde smo imali sreće – kažu za „Novosti“ Vuk i Anastasija, koje će kao malu Ani sreća i zdravlje pratiti ove godine.

„Kruševačka“ česnica pekla se satima, a bila je teška 50 kilograma. Veliki broj Čarapana okupio se danas da vidi i proba tradicionalni Božićni kolač, ali su najviše uspeha ipak imali najmlađi. Episkop kruševački gospodin David poželeo je dobro zdravlje i mir pravoslavnim vernicima okupljenim na trgu.

- U okviru posebnog programa „Božić u lazarveom gradu“ koje organizujemo zajedno sa Regionalnom privrednom komorom za sutra je predviđen je i Božićni doručak, književno popodne u gradskoj biblioteci, kao i predstava „Božićna dečija čestitka“ u Kruševačkom pozorištu – kažu u Turističkoj organizaciji, dodajući da su zlatnici u česnici koju je pripremala pekara „Nana“ donacija ministra odbrane, direktora RPK i FAM-a.

I Badnji dan proslavljen je u Lazarevom gradu u svim bogomoljama, a ispred Saborne crkve Svetog Đorđa založen je i badnjak. Položajnik grada Kruševca jutros je bio Lazar Jovančević, učenik petog rzareda Osnovne škole “Nada Popović” i talentovani polaznik škole glume.

-Želim da naš grad bude najlepši i najbolji, da svi ljudi u Kruševcu i u Srbiji budu zdravi, srećni i veseli – poželeo je Lazar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)