Od divlje ruže - ulje i posao

Mihailo Luković

27. 12. 2015. u 06:15

Ideja dvoje studenata iz Kragujevca. Dobili novčanu nagradu i lokal

Од дивље руже - уље и посао

Marina Miladinović i Miroslav Garić na prijemu u skupštini

APSOLVENTI hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu, Marina Miladinović i Miroslav Garić, čim diplomiraju imaju obezbeđen posao. A radna mesta, bar za početak, obezbedili su sami. Proizvodnja prirodne kozmetike od divlje ruže, prvi put u Srbiji, kao i od jezgra šljive i kajsije, kako kažu, njihova je budućnost. Za to su već dobili podstrek i pohvale stručnjaka.

Naime, ovo dvoje dvoje odličnih studenata PMF pobednici su regionalnog konkursa za najbolju studentsku biznis ideju, na kojem je sa svojim projektima učestvovalo oko 280 akademaca univerziteta iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Banjaluke, Podgorice, Zenice.

- Proizvodićemo prirodna i retka kozmetička ulja i kreme od divlje ruže, jezgra šljive i kajsije. U Srbiji to niko ne radi, a koliko znamo u Francuskoj se na takav način zasad proizvode samo ulja od jezgra šljive - pojašnjavaju svoje biznis planove Marina i Miroslav.

Priznaju, doduše, da su to smislili i osmislili samo zbog takmičenja, ali po svemu sudeći to će im biti prvi posao i privatni biznis. Na finalnom takmičenju koje je održano u Privrednoj komori Srbije, dobili su prvu nagradu - sto hiljada dinara, kao i besplatan poslovni prostor u Biznis inovacionom centru u Kragujevcu na godinu dana. Uz to, i svu stručnu pomoć i savete za poslovne kontakte, marketing, prezentaciju.

PROCVETALA I LJUBAV

Tokom priprema za takmičenje i rada na projektu, procvetala je i ljubav između Marine i Miroslava. Odlučili su da žive zajedno i kuju planove za budućnost.

PRIJEM

Za ovo dvoje studenata nedavno je u Skupštini grada priređen prijem. Član gradskog veća Dalibor Jekić kazao je da će gradska uprava podsticati dobre ideje i finansijski podržati projekte kojima se obezbeđuje zapošljavanje, odnosno samozapošljavanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Bravo

27.12.2015. 09:52

Tako se to radi. Nema kukanja kako imaju diplomu, a nece niko da ih zaposli. Pametni i sposobni stvaraju poslove, ostali mogu da rade za njih ili da kukaju.

Маја М.

27.12.2015. 16:06

@Bravo - Један од услова је да се паметно одабере факултет.