Ministra odbrane čuvaju - peticije?

S. Babović

16. 12. 2015. u 07:35

Posle "internet-ofanzive", u toku i potpisivanje podrške Bratislavu Gašiću. Radnici "Trajala" i FAM protiv smene koju je najavio premijer

Министра одбране чувају - петиције?

Gašić i Miloš Nenezić

PODRŠKA još aktuelnom ministru odbrane - i, što je izgleda jednako važno, bivšem gradonačelniku Kruševca - Bratislavu Gašiću, sa društvenih mreža i interneta proširila se i na lokalna preduzeća.

U korporaciji "Trajal" peticiju podrške ministru je potpisalo 715 od 1.164 radnika, a u Udruženim sindikatima Srbije "Sloga" najoštrije osuđuju akciju protiv najavljene smene...

- Upozoravamo na to da nema govora o nekakvom samoorganizovanom prikupljanju potpisa, već se radi o pritisku poslovodstva na zaposlene, uz pomoć čelnika nekih sindikata koji ljude plaše time kako će, navodno, ako ne stanu iza Gašića, ostati bez posla i egzistencije - saopšteno je iz USS "Sloga", posle čega je Samostalni sindikat "Trajala" odgovorio da oni, sa 50 do 60 zaposlenih, u ovoj korporaciji nisu reprezentativni!

- Nije bilo pritisaka, a među potpisnicima je čak 67 odsto žena. Gašić je mnogo učinio za nas i za Kruševac u celini, pa ćemo mu uvek davati podršku - kaže Milosav Vukojičić, predsednik Samostalnog sindikata u "Trajalu", navodeći da oni u firmi imaju 870 članova.

Miloš Nenezić, generalni direktor Korporacije, potvrđuje da su ovaj vid podrške radnici iskazivali i 15. decembra, prilikom potpisivanja tri vredna ugovora za domaće i inostrano tržište - ponovo ističući da je doprinos ministra odbrane u revitalizaciji svih "Trajalovih" fabrika bio posebno značajan.

I iz FAM koji, kao i dve fabrike iz Korporacije, sarađuje sa Vojskom Srbije, stižu slične poruke.

- Većina radnika je potpisala peticiju, a inicijativa je potekla od zaposlenih. Podržali smo čoveka s naših prostora, koji je imao volje da fabriku i nekada uspešnu kruševačku privredu vrati na pravi put - tvrdi Radica Jovanović, sindikalni lider u Fabrici maziva, u kojoj rade 182 stalno zaposlena, odnosno četrdesetak angažovanih na određeno vreme.

OPOZICIJA

NA peticiju u "Trajalu" od opozicionih partija zasada je reagovao samo Gradski odbor Nove stranke. Ostali su prećutali i Gašićevu izjavu, i osudu premijera Vučića, pa i neslavno saopštenje Gradskog odbora SNS u Kruševcu.

- Ako su "Trajalovi" proizvodi kvalitetni, nije im važno ko je ministar. Osuđujemo "samoorganizovano prikupljanje potpisa protiv smene Bratislava Gašića" - saopštili su iz GO Nove stranke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (23)

Pravilo

16.12.2015. 11:00

@Biki - Po nekom pravilu ne bi ni trebao biti smenjen zbog ove licne greske koju je napravio, on je bio odlican ministar, cim je nastao problem kog bi postavili umesto njega.

Pelikan

16.12.2015. 08:48

Premijer je svoju odluku doneo i obrazlozio,tako da ne razumem dalje spekulacije po ovom pitanju!

Volens-nolens

16.12.2015. 09:09

Normalno je da svaka prica ima dve strane. Samo, meni jeste izjava bila nepromisljena i uvredljiva, ali koliko je takvih izjava i dela bilo u proslosti? Mnogo. I zar sada na Bati treba da se slome kola?!

milisav

16.12.2015. 10:02

Sindikati trebaju da rade funkciju zbog kojih su osnovani, da štite prava radnika i da poboljšavaju uslove rada; kao i da utiču na poslodavce da primenjuju Zakon. Ne treba da se mešaju u personalna rešenja Vlade.

Sumadinac

16.12.2015. 15:01

Ovo je legitimno pravo svakog od nas da podrsi ili ne podrzi nekog,to je sustina demokratije.

mi

16.12.2015. 19:32

Eto ti sad, pljuje se na Tita a ovo danas jos gore nego u Titovo vreme, ko u doba komunizma, mobilisu se sve raspolozive snage da se sacuva fotelja ministru koji misli da je zasticen ko beli medved ! Krusevac grad bez posla, nek ga uzmu carapani za gradonacelnika kad im dobar.....

Svetlana

17.12.2015. 00:13

@mi - Pricate, da ne kazem lupetate, bez ikakvih argumenata...takodje zastupam misljenje da je neophodno preispitati odluku o smeni ministra vojnog.

Lida

17.12.2015. 01:09

@mi - Ima jos nas kojima je dobar...i zakonski nije zabranjeno da gradjani izraze svoje misljenje kroz peticiju.

ALEKSANDAR

16.12.2015. 22:05

Odakle Vam obraz da pricate tako o Gasicu? Gde ste bili kad je on spasavao decu iz poplavljenih podrucja? Za kompjuterom mozda?

Ana

17.12.2015. 00:08

Svako ima pravo na svoje misljenje, ali vrh se pita za postupke ministra Gasica.

Biljana B

17.12.2015. 08:38

Ne sastavljaju vladu nikakve firme nego njen predsednik. Vučić je čovek koji ne menja lako svoje odluke i verujem da će Gašić vrlo brzo i zvanično biti smenjen.

Miloš Vitomir

17.12.2015. 08:38

Biki: Slažem se da je Gašić odličan ministar, ali zbog nepromišljene greške mora da plati ceh.

Duka

17.12.2015. 09:29

Svakako da nema nepremostivih razloga za Gašićevu smenu, ali će je verovatno biti posle onolike medijske hajke koja je organizovana protiv njega.

Gedza

17.12.2015. 22:40

Ma koliko je dobar i koliko je doprineo napredku i jacanju vojske, unaprdite ga u M a r s a l a !!! Ne znam samo gde ih nalazite tako sposobne Vojne ministre??? ( Davinic, Sutanovac, Gasic) - svaka cast......

Ivan Zgrozeni

18.12.2015. 17:02

Procitah naslov i prisetih se Kosturicinog filma Podzemlje (andergraund). Drug Marko je jadnim radnicima zaboravio da kaze da je Drugi svetski rat zavrsen. Pisu peticije da zastite Gasu koji je na udaru "neprijatelja koji ne miruje" i zeli da "destabilizuje Srbiju" a ujedno zeli da Vucic prekrsi dato obecanje i bude primoran da podnese ostavku.