Paunović ostaje na dve stolice

D. GAGRIČIĆ

05. 12. 2015. u 06:50

Odbornici vladajuće koalicije usvojili su zahtev Dimitrija Paunovića, predsednika opštine i novog načelnika Zlatiborskog okruga, da obe funkcije obavlja do narednih lokalnih izbora

Пауновић остаје на две столице

Detalj sa sednice Skupštine opštine

NOVA VAROŠ - Odbornici vladajuće koalicije, koju čine SNS, SPS i NS, sa 15 glasova, uz prisustvo 24 od 27 odbornika, usvojili su zahtev Dimitrija Paunovića, predsednika opštine i novog načelnika Zlatiborskog okruga, da obe funkcije obavlja do narednih lokalnih izbora.

Na zahtev Agencije za borbu protiv korupcije, dato je pozitivno mišljenje, kako bi Paunović kompletirao dokumentaciju koja mu je zatražena, a rasprava je protekla u oštrim tonovima - uz brojne zamerke opozicije, koja je želela da što pre "vidi leđa" aktuelnom predsedniku.

- Ovo je kršenje zakona, sukob interesa i neviđena lakrdija. Trebalo je da Paunović podnese ostavku, pa da danas izaberemo novog predsednika, zamenika i članove Veća, a ne da opština ostaje u bezvlašću zato što vlast nema kandidate za čelnike opštine - naglasio je Rade Vaseljević, predsednik GG "Novi ljudi za Novu Varoš".

NJegov kolega Predrag Šaponjić zapitao je kako će Paunović biti na dva radna mesta, udaljena 70 kilometara, a godinama se funkcioneri SNS zaklinju da se istovremeno ne mogu obavljati dve funkcije?

Iako su dali podršku Dimitriju Paunoviću, predstavnici SPS i NS spremni su da, ako Agencija odbije njegov zahtev, biraju novo opštinsko rukovodstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)