Ultrazvuk iz SAD

Z. R.

22. 08. 2015. u 11:02

Služba za zdravstvenu zaštitu dece pri Domu zdravlja "Veljko Vlahović" u Vrbasu opremljena je novim ultrazvučnim aparatom

Ултразвук из САД

Aparat najnovije generacije vredan 25.000 evra

VRBAS - Služba za zdravstvenu zaštitu dece pri Domu zdravlja "Veljko Vlahović" u Vrbasu opremljena je novim ultrazvučnim aparatom, koji je doniralo Srpsko-američko medicinsko udruženje iz SAD. Aparat najnovije generacije vredan je 25.000 evra i služiće za obavezne preglede kukova novorođenčadi, a u planu je da se koristi i za druga snimanja.

- Stari ultrazvučni aparat je dotrajao i mogao je biti rashodovan još pre deset godina, što bi značilo da deca iz Vrbasa i okoline moraju da idu na preglede u Novi Sad. Donirani aparat je opremljen sondom i za druge vrste snimanja, pa je predviđeno da srpsko-američki stručnjaci iz SAD edukuju lekare DZ "Veljko Vlahović" za nove vrste pregleda - abdomena, pluća ili glave, na koje deca iz naše sredine sada odlaze u pokrajinske ustanove - rekla je načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu dece dr Julija Čurović Škorić.

Novi ultrazvučni aparat obezbeđen je u okviru projekta koji je dečje odeljenje DZ "Veljko Vlahović" pokrenulo pod nazivom "Moj dispanzer - moja ordinacija".

DONACIJE ZA OSMEH

U PRETHODNOJ akciji, nazvanoj "S osmehom kod pedijatra", DZ "Veljko Vlahović" je obnovio nameštaj i nabavio mnoge neophodne instrumente i televizor za najmlađe pacijente, koji će uskoro biti postavljen ispred ordinacije. Donatori su bile farmaceutske kuće, velika preduzeća i privatni preduzetnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije