SURDULICA - Izlet čamcem do Velikog ostrva na Vlasinskom jezeru za četvoročlanu porodicu Stojiljković iz Vlasotinca, umalo se nije završio kobno, kad im je potonuo čamac kojim su krenuli ka obali. Njihov poziv u pomoć čuo je Miroslav Miša Stanković, čuvar Hadži Zamfirovog letnjikovca na Vlasini i odmah čamcem krenuo po uplašene ljude.

- Kad sam stigao do njih video sam šta se desilo i dovezao sam ih do obale. Proveli su dosta vremena u vodi i imali su sreće što nije pala kiša, jer je bilo oblaka - priča Miša.

Miša kaže da je stekao divne prijatelje.

- Oni od šoka ništa nisu govorili. Moja suprupa je decu uvila u ćebad, a onda smo ih odvezli do vikendice, gde smo morali da obijamo vrata, jer su ljudi ostali bez ključeva, telefona i drugih ličnih stvari koje su sve potonule s čamcem - priseća se Miša.

Nakon dva dana Stojiljkovići su još u šoku, ali i neizmerno srećni što se njihov mali brodolom dobro završio.

Aleksandar i Tamara su dobri plivači i više od sat vremena su proveli u vodi plivajući u delu gde je dubina jezra oko 15 metara. Dva dušeka na naduvavanje bila su pomoć za dvanaestogodišnju Milu i šestogodišnjeg Pavla.

NASTAVAK ODMORA

UPRKOS "malom brodolomu" koji ih je zadesio, Stojiljkovići su odlučili da nastave odmor na Vlasini. Dok se ne vrate kući u Vlasotince, rado će se družiti sa Mišom i njegovom porodicom.