Kraljevo: Pronađene čak 22 avio-bombe iz Drugog svetskog rata

S.BABOVIĆ

02. 08. 2015. u 15:07

Краљево: Пронађене чак 22 авио-бомбе из Другог светског рата

Foto:G.ŠLjIVIĆ

Čak 22 eksplozvione naprave iz Drugog svetskog rata pronađeno je u poslednjih 10 dana na obalama Zapadne Morave u Kraljevu

ČAK 22 eksplozvione naprave iz Drugog svetskog rata pronađeno je u poslednjih 10 dana na obalama Zapadne Morave u Kraljevu. Procenjuje se da je reč o avio – bombama čija je težina 2,2 kilograma. Kraljevčani su se javljali sa otkrićima u pet navrata, pa su pirotehničari uništavali granate nakon „alarmiranja“.

-U rukavcu kod sirčinskog mosta pronađene su ovog vikenda još četiri bombe, a pre toga 18 – ističe Radoica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu. – Pretpostavljamo da ima još granata u blizini visećeg mesta u ataru ovog sela.

Zbog sve češćih pronalazaka nimalo bezopasnih bombi, budući da je među njima bilo i dve sa upaljačem, angažovani su stručnjaci Sektora za vanredne situacije, tim za uništenje eksplozivnih naprava, kako bi se uništile poslednje četiri pronađene bombe, kao i ronioci Žandarmerije koji će narednih dana pretražiti korito reke. Na snazi je zabrana kupanja, ali i pecanja, odnosno kretanja ribolovaca na ovom mestu.

U Odeljenju za vanredne situacije upozoravaju građane da sami ne manipulišu napravama, već da odmah obaveste nadležne kada ih primete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

sasa

02.08.2015. 16:05

zar ne treba da se obavesti vlasnik kada pronadjete njegovo,ljudski bi bilo da im to posaljete nazad

Besposlen

02.08.2015. 16:09

Treba ih sve spakovati i odneti prijateljima nemcima u ambasadu i tražiti da se donese rezolucija o stradanju Srba u 2 svetska rata!

Arsa

03.08.2015. 00:52

@Besposlen - I misli su ti besposlene. Jugoslovenska vlada je potpisala sporazum sa Hitlerovom Nemačkom ali je isti pučem 27. marta organizovanim od Engleza poništen, pa su stratečki planovi Nemačke time bili oštro poremećeni. Kada medjudržavni ugovor jedan od ugovorača pogazi, druga strana ima pravo naknade. A to je u to vreme bio rat. Da je ugovor, zanči, bio ispoštovan ne bi ni rata bilo, ne bi bilo ustaša i partizana ni četnika ni Tita ni OZNE ni UDBE ni Golog otoka. I mnogo Srba bi ostalo u životu.

SaleA

02.08.2015. 16:15

Zasto da se uniste? Da ne se vidi da su to pokloni nasih zapadnih prijatelja?Niste se udostojili ni navesti cije su to bombe. Podelite i po njihovim ambasadama kao suvenire

PITANJE

02.08.2015. 17:19

Zasto se ne pozove ambasador Nemacke na lice mesta da vidi koje su nam dzubre ostavili i lepo zamolimo doticnog da nam to pokupi i ocisti.

alex miles

03.08.2015. 04:45

Da su ponesto teze, vredelo bi kao sekundarna sirovina, ali sa 2.2 Kg. ko je lud da se pati. Pisete bezvredne gluposti.

alex miles

05.08.2015. 05:37

@alex miles - Lepo za videti za sve ove ispod mene da ima gomila ljudi i to mozgovitih u zemlji sljivovitoj na brdovitom balkanu. Ni rodili se niste "lepotani". Koji li jad i beda !Sretno !