Treća Srbija: Troje isključeno iz stranke, rušili vladajuću većinu?

J. Simić

06. 07. 2015. u 10:40

Novi potres u Trećoj Srbiji, još troje isključeno iz stranke zbog teže povrede statuta. Napustili sednicu Skupštine grada i ugrozili opstanak vladajuće koalicije

Трећа Србија: Троје искључено из странке, рушили владајућу већину?

Odbornici iz redova Treće Srbije u skupštinskim klupama

MESEC dana pošto je iz Treće Srbije isključen dr Andrej Fajgelj, potpredsednik i osnivač, iz stranke odlazi još troje istaknutih članova: generalni sekretar Aleksandar Đurđev i članovi Predsedništva Goran Milenković i Sunčica Marković.

Predsednik TS Miroslav Parović u obrazloženju navodi da je na osnovu nesporno utvrđenih činjenica o težoj povredi Statuta stranke, kao i zbog nepostupanja po odlukama stranačkih organa, doneta odluka o isključenju troje pomenutih članova.

Parović dodaje da je razlog za izbacivanje iz stranke bilo njihovo samovoljno napuštanje sednice Skupštine grada u prošli petak, kada je bilo dovedeno u pitanje izglasavanje odluka o javnim preduzećima. Zasedanje su napustili oko 11 časova, a vratili su se u salu tek oko 20 časova.

- Đurđev, Milenković i Marković napustili su sednicu bez mog znanja i mimo koalicionog dogovora, i praktično ugrozili funkcionisanje, pa i opstanak vladajuće koalicije svega nekoliko meseci uoči izbora - kategoričan je prvi čovek TS.

Tačke dnevnog reda, koje su “visile o koncu” i zbog opravdanog odsustva nekoliko odbornika iz ostalih stranaka vladajuće koalicije, ipak su izglasane i to tankom većinom, sa 39 glasova. Vladajuća koalicija, koju predvode naprednjaci, a u kojoj je i Treća Srbija, ima 49, od ukupno 78 odbornika u Skupštini grada.

IZVINJENJE PAROVIĆ se u nedelju izvinio članstvu Treće Srbije, koalicionim partnerima, novinarima i novosadskoj javnosti, jer je bio “bolećiv prema Đurđevu i njegovom bahatom ponašanju”.

Po Parovićevim rečima, odbornički klub TS ubuduće će imati tri člana i nastaviće da podržava vladajuću koaliciju.

S druge strane, na sajtu Treće Srbije koji je, kako kaže Parović, “uzurpirao Đurđev”, objavljeno je saopštenje u kojem je predsednik stranke optužen za samovolju.

- Nećemo da dozvolimo da iz Treće Srbije budu oterani njeni osnivači, trudeći se da očuvaju jedinstvo stranke, koju smo svi godinama mukotrpno i sa velikim požrtvovanjem stvarali - navedeno je u saopštenju sa potpisima 17 članova, koje predvodi Đurđev.

Među potpisnicima je i Goran Panaotović, koga je gradska Skupština nedavno imenovala za v.d. direktora Kulturnog centra Novog Sada, umesto dr Andreja Fajgelja.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

неимени

06.07.2015. 11:17

Ко су ови, али мислим стварно? Отпадници од неке "опозиционе" странке, или? Имају логу ко да су снс, то разумем. Неће еу, оће Газиместан, репрогамирање, борба за малог човека, Србија ... иди гбегај ... још да кажу неутралност па да помислим да су дсс. Или да почну о породици па да помислим да је реч о бившим отпорашима, а модерним покре(двери)ташима. Личите сви један на другога ко јаје јајету. Једино се разликујете по потенцијалу издаје. У Србији нема опозиције осим Шешеља.

Opaki

07.07.2015. 09:49

E to se zove nesposobnost.Da te izbace iz Trece Srbije...stavite kesu na glavu