Zorka keramika pravi pločice za čitav svet, u proizvodnju uložili više od milion evra

A. Delić

02. 07. 2015. u 11:01

Зорка керамика прави плочице за читав свет, у производњу уложили више од милион евра

Gradonačelnik sa domaćinima, prilikom posete privrednoj perjanici Šapca

Najuspešnija članica nekadašnjeg holdinga "Zorka" nove vlasnike pronašla je bez restrukturiranja. Kvalitet i dizajn omogućavaju izvoz čak 50 odsto stvorenog u Šapcu

ŠABAČKO preduzeće "Zorka keramika", samo u 2015, uložilo je više od milion evra u zanavljanje proizvodnje. Novac je plasiran u nabavku još jedne proizvodne linije, što je bio povod da fabriku - kao primer za ugled - poseti i gradonačelnik Nebojša Zelenović.

Jer, najuspešnija članica nekadašnjeg holdinga "Zorka" nove vlasnike pronašla je bez restrukturiranja, a - specijalizovana za proizvodnju zidnih i podnih pločica - ostala je najveća na prostorima bivše Jugoslavije i među liderima u svojoj oblasti u ovom delu Evrope.

- Činjenica da ovako važna firma posluje na teritoriji Šapca dokazuje da privreda u ovom kraju ima potencijal i da funkcioniše - istakao je gradonačelnik Zelenović, naglašavajući i to da, iako se lokalna samouprava trudi da u grad na Savi dovede nove investitore, ne prestaje da brine i o domaćim firmama.

Generalni direktor "Zorka keramike", Petar Miljković, kaže da fabrika zapošljava 200 radnika, a od privatizacije, 2003, neprekidno se ulaže u razvoj. Šapčani su svesni da opstanak zavisi od konkurentnosti na domaćem, ali i inostranom tržištu, na koje plasiraju čak 50 odsto proizvoda...

- Kvalitetom i atraktivnim dizajnom pratimo svetske trendove. Naše pločice su vrhunske, omogućavaju lako održavanje, krasi ih trajnost i zadovoljavaju sve potrebe kupaca, pa nam se oni zato i vraćaju - objašnjava Miljković, navodeći da uveliko sarađuju i sa renomiranim internacionalnim kompanijama iz Španije, Nemačke, Češke, Italije... sa kojima razmenjuju iskustva i grade partnerske odnose.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ortodoks

03.07.2015. 09:57

tako treba!nasa roba je daleko kvalitetnija od svakakvih skartova koje uvozimo!!!nasa roba treba da bude vise prisutnija i eksponirana u prvim redovima!!!