Sahranjene žrtve nesreće kod Niša: Mučili se za parče hleba, Aleksandru i svadba i sahrana

I. Mitić

14. 06. 2015. u 19:18

Nedelja bila dan žalosti i rastanka sa prijateljima. Na večni počinak ispraćeni Grujica Dojčinović, Jovan Cvetković, Mladomir Jovanović i Aleksandar Stojanović

Сахрањене жртве несреће код Ниша: Мучили се за парче хлеба, Александру и свадба и сахрана

Ispraćaj do večne kuće

LESKOVAC - Četvorica muškaraca stradala u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se u dogodila petak ujutru kod motela "Nais", sahranjena su na mesnim grobljima u mestima u kojima su živeli. Za žitelje Bobišta, Bogojevca, Razgojne i Gornjeg Stopanja nedelja je bila dan žalosti. Brojne komšije, rodbina i prijatelji došli su da na večni počinak isprate ljude koji su svoje živote izgubili kada je na dva kombi vozila, parkirana na zaustavnoj traci auto-puta, naleteo kamion turskih tablica.

Kobnog dana krenuli su u Šabac gde su privodili kraju izgradnju vrtića odnosno objekta za decu sa smetnjama u razvoju. U Bobištu se plakalo za Grujicom Dojčinovićem (58), u Bogojevcu za Jovanom Cvetkovićem (65), u Razgojni za Mladomirom Jovanovićem (53), a u Gornjem Stopanju za najmlađim među njima - Aleksandrom Stojanovićem (21). Majka Vesna, otac Zoran i sestra Zorana nemi su od bola. Dok je Aleksandar poslednji put prolazio svojom ulicom čuli su se samo uzdasi, a sa lica na stotine ljudi slivale su se suze.

- Poštovao sam ga kao mlađeg brata. Bio je pun života i duha. Malo ko bi u njegovim godinama prihvatio da radi teške fizičke poslove, ali se on posla nije libio. Planirao je da sebi kupi auto, sve je bilo dogovoreno, ali ga je smrt pretekla - priča Miloš Stanković, Aleksandrov prvi komšija, dok mu se oči pune suzama.

Aleksandrova majka Vesna i otac Zoran

Na poslednji ispraćaj nesrećnog mladića došao je i sveštenik u penziji LJubiša, inače komšija.

- Bio je dečak za primer - rekao je otac LJubiša.

Aleksandrovi drugovi kažu da je zbog svoje duhovitosti i neposrednosti bio omiljen među devojkama. Mnogo je radio i ništa mu nije bilo teško. Ceo dan pre nesreće proveo je na poslu. Tek što je stigao kući zvali su ga da se vrati u Niš kako bi odšlepao pokvareni kombi kojim su njegove kolege krenule za Šabac. Odluka da ustane iz postelje u pola noći i da krene na put ispostavila se kobnom.

- Ovo mu je danas sve. I svadba i sahrana - šaptale su žene iz komšiluka dok su grcale u suzama. - Svi su se oni mučili za parče hleba i evo šta su dočekali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

nesa

15.06.2015. 07:15

treba kazniti i onog ko je zapovedi da se pretovar vrsi na autoputu , nazalost takav zakon kod nas ne postoji . zaustavna traka sluzi u slucaju kvara na prevoznom sredstvu a ne za pretovar robe. saucesce porodici aleksandrovoj porodici