JOŠ dvanaest otpuštenih radnika "Informatike", posle rešenja gradske inspekcije rada, nije vraćeno na svoja radna mesta. Na prijemu kod direktora, predstavnicima Samostalnog sindikata preduzeća je rečeno da će poslovodstvo čekati na drugostepenu odluku inspekcije.

Sličan scenario odigrao se i pre desetak dana, kada je četvoro kolega dobilo rešenja o povratku na posao, ali ih je kasnije drugostepeni organ inspekcije poništio, pa je toj grupi radnika preostalo da se obrate sudu i ostaje da čekaju na njegovu odluku.

Otkaz je pre oko dva meseca dobilo ukupno 19 radnika "Informatike", a njihove kolege su, smatrajući da nisu poštovani zakoni i propisi, nekoliko puta iz solidarnosti organizovali proteste ispred preduzeća i Gradske kuće.

- Rukovodstvo "Informatike" se, kao i kod četvoro naših kolega, oglušilo o zvanično rešenje inspektora rada - ističu u Samostalnom sindikatu. - Premijer Aleksandar Vučić je nedavno javno obećao da će ovaj slučaj biti rešen za 15 dana, odnosno do petka. Posle njegovog obećanja, nismo održavali protest na Trgu slobode, niti smo išli u šetnje. Ako se, međutim, obećanje ne ispuni, nastavićemo sa protestima podrške kolegama.