U Nišu ponovo ugradnja pejsmejkera

Tanjug

nedelja, 31. 05. 2015. u 19:15

У Нишу поново уградња пејсмејкера

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić

U Kliničkom centru u Nišu sutra će ponovo, posle više od mesec dana, početi ugradnja pejsmejkera, izjavio je kardiolog i gradonačelnik Niša Zoran Perišić

U Kliničkom centru u Nišu sutra će ponovo, posle više od mesec dana, početi ugradnja pejsmejkera, izjavio je kardiolog i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Od ponedeljka pejsmejkeri će se ponovo ugrađivati na odeljenju za Invazivnu dijagnostiku i pejsmejkere Kliničkog centra u Nišu, precizirao je Perišić.

"Pejsmejkera nije bilo gotovo mesec i po dana pa smo neke od naših hitnih pacijenata slali u Zaječar i Beograd. Nabavka pejsmejkera se sprovodi centralizovano, preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, i mi smo morali da čekamo završetak tendera", rekao je Perišić Tanjugu.

On je dodao da se ugradnja stentova i koronarografija obavlja bez zastoja.

Na Očnoj klinici, gde je takođe bilo problema, juče se, posle dva meseca, ponovo počelo sa operacijama katarakte.

"Sočiva imamo dovoljno, ali tender za viskoelastin nije uspeo pa smo morali da napravimo prekid u operisanju", rekao je za Tanjug direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović.

Radovanović je rekao da Klinički centar trenutno ima liste čekanja za Magnetnu rezonancu i za zračnu terapiju, ali da se čini sve da se čekanje ukine do kraja godine.

"Magnetna rezonanca je ograničena propusnom moći aperata, ali za zračnu terapiju nam treba još tehničara da bi smo mogli da radimo punim kapacitetom. Očekujemo od Ministarstva da nam to odobri", rekao je Radovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ја

31.05.2015. 21:14

Добра вест али треба знати да је управо због тога наведеног, господин са слике у неколико наврата о трошку нишлија путовао у иностранство за приватне потребе јер за сваки пејсмејкер или стент дотични узима добар проценат ! Последњи случај када није могао да прими америчког амбасадора који је у Ниш дошао због инвестиција јер је био вани јасно говоре о коликом проценту се ради !?

Dr V. Stojanović

01.06.2015. 09:22

Mnogo je pametnije da se Perišić Bavi strukom, u protivnom raste broj pacijenata u Nišu.