Medicinska sestra iz Valjeva: Direktor mi slao seksi poruke, više puta sam bila žrtva mobinga!

B. Puzović

09. 04. 2015. u 18:39

Radica Jančić tvrdi da je uznemirava čelnik Doma zdravlja. Dr Milivoje Simović negira optužbe i tvrdi da su SMS montirali

Медицинска сестра из Ваљева: Директор ми слао секси поруке, више пута сам била жртва мобинга!

Radica Jančić i Milivoje Simović

VALjEVO - Medicinska sestra u ovdašnjem Domu zdravlja Radica Jančić (44) tvrdi da je direktor ove ustanove dr Milivoje Simović seksualno uznemiravao i da je od maja pretprošle godine više puta bila žrtva mobinga. Direktor Doma zdravlja negira optužbe i ističe da je u pitanju hajka protiv njega, koju su organizovala dvojica radnika ove zdravstvene ustanove.

- U porukama koje mi je slao mobilnim telefonom stalno je tražio da se vidimo i to je trajalo do oktobra 2013. - kaže Radica Jančić. - Kada sam odbila, prestale su poruke, ali su pojedini rukovodioci službi počeli da me šikaniraju.

Na konferenciji za štampu odbornika Grupe građana "Pobeda" novinarima je na uvid dala fotokopije poruka. U njima je napisano "Poljupci za tebe", odnosno "Gde si? Možeš u DZ oko 16.30?".

- Pojedini šefovi službi maltretirali su me do aprila prošle godine, kada sam, kao navodno nesposobna, prebačena u Hitnu pomoć - tvrdi Jančićeva. - Obraćala sam se zbog toga direktoru Doma zdravlja, ali mi je odgovorio da nisam u pravu. Zbog ozbiljnih zdravstvenih problema bila sam na bolovanju, a sada sam na godišnjem odmoru. Zbog svega, podnela sam krivičnu prijavu.

Milivoje Simović tvrdi da ove optužbe nisu tačne, te da je prema njoj, kao neposredni rukovodilac, bio maksimalno uviđavan, kao i prema svakom zaposlenom, pa joj je ponudio odgovarajuće radne zadatke.

- To jeste broj mog mobilnog telefona, ali navodne SMS poruke su montirane, one ne postoje, a ja zaista ne znam kako je to urađeno - kaže dr Simović.

TRAŽI SMENU

- O OVOM slučaju, ali i drugim ozbiljnim problemima u Domu zdravlja u Valjevu pokrenuću raspravu na prvoj narednoj sednici lokalnog parlamenta - poručuje Ljubomir Bradić, odbornik GG "Pobeda". - Očigledno, dr Milivoje Simović mora pod hitno da bude smenjen, iako tvrdi da iza njega stoji koalicija SNS i SPS u Valjevu i Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

drLaki

09.04.2015. 18:44

Koji teletabis. Broj je moj ali su poruke montirane???? Pa to je nemoguce montirati ili lazirati, poziv je znaci sigurno dosao sa njegovog telefona.

Ćićo Żabović

09.04.2015. 19:16

Kriv si šefe i kraj priče .Dżaba se vadiš sad.Jasno kao dan.Možda je tvoja draga koleginica prećutala da vam je već bila na usluzi što objašnjava njeno ponašanje i zahtjeve, samo što to nijednom od vas ne odgovara pa taj deo priče izostavljate. Samo mi nije jasno odakle vam pravo da mislite da to što nosite te bele mantile da vam daje za pravo da mislite da ste bolji od ostatka sveta.E pa niste.Bar ne svi a vi posebno.

Pahomije

09.04.2015. 19:17

Vidi se na gospodji da je "postena". Prijavila ljubavnu vezu nakon 5 godina kada ju je ostavio.

Sasa M.

09.04.2015. 19:37

Poljupci za tebe moze da bude i cestitka za nesto. Mozes da dodjes u toliko i toliko moze da bude da dodje recimo na pregled ili da dovede nekoga na pregled. Sve moze da bude drugacije prikazano ako se izvuce iz konteksta, a i SMS porukama je lako manipulisati. Čisto me zanima kako su SMS poruke fotokopirane?

Rastko

09.04.2015. 20:18

Pa sto to ne prijavi pre nego sto ju je doktor ostavio? Blud i razvarat uzrok su svih zala.

marija

09.04.2015. 20:20

Uh a vi medicinuše sve naivne. 'Ajde ćuti tu znamo šta se u zdravstvu dešava. U ostalom i ako ti šalje poruke uvek može da se blokira broj od kojeg ne želiš da imaš pozive i sms. :)

Nn

09.04.2015. 21:25

@poka - Auuuuu doktore!!!! Nae.......bo si kad te tvoja zena Ispresliša. Ova zena ne laze , prica istinu, a ima Vas na polozajima koji umislite da vam je sve na "izvolte" Neče moci.

Logic

10.04.2015. 00:17

Ne ulazim u ocenjivanje priče. Ali mi smeta krajnje neuredan izgled medicinske sestre - zar ovako raščupana vodi brigu o pacijentima? Drugo, nije mi jasno kako se to "nesposobni" određuju na radno mesto u hitnoj pomoći? Zar to nije ustvari priznanje kvalitetima med. radnika?

Milkica

10.04.2015. 16:59

Moj zemljak nije neki čovek, ali odgovrno tvrdim da nije spososban za ovakve stvari.

naranca

10.04.2015. 19:33

----- pa joj je ponudio odgovarajuće radne zadatke.-----He he he he.A mi sad znamo koji su to zadaci bili.

naranca

10.04.2015. 20:27

Alo 'Novosti'!Ko vam je ovaj censor propusta samo komentare od Tolstojevskog.Jel to postajete New York Times?