U Vrbasu februarski računi za vodu skuplji 30 odsto

Z. R

26. 02. 2015. u 15:00

У Врбасу фебруарски рачуни за воду скупљи 30 одсто

Ilustracija

Poskupljenje će važiti samo za domaćinstva i budžetske korisnike u gradu, dok će cene ovih komunalnih usluga u selima ostati nepromenjene

VRBAS - Voda i kanalizacija u Vrbasu biće skuplje za 30 odsto, počev od februarskih računa. Poskupljenje, koje je odobrila lokalna vlast, važiće samo za domaćinstva i budžetske korisnike u gradu, dok će cene ovih komunalnih usluga u selima ostati nepromenjene.

Pijaća voda će, umesto dosadašnjih 39,70 dinara po kubnom metru, koštati 51,60 dinara, a kanalizacija je poskupela sa 19,85 dinara na 25,80 dinara po kubiku.

- Korekcija cena za korisnike u selima je izostala zato što meštani koriste i eko-česme i što je mali broj domaćinstava priključen na kanalizaciju. Iz novog cenovnika su izuzeta i pravna lica, jer se teži izjednačavanju tarifa - kaže direktor JKP "Standard" Radomir Čurović.

BUDžET

U VRBASU se, u proseku, po domaćinstvu mesečno troši 15 kubika vode, za šta će građani plaćati oko 775 dinara. U JKP "Standard" kažu da će nove cene vode i kanalizacije opteretiti kućni budžet sa oko dva odsto prosečne zarade u republici.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije