Apatin: Crteži ljubavi i humanosti za Kalinin osmeh

J. B.

12. 02. 2015. u 07:52

Radionica u dečjem vrtiću u Apatinu organizovana sa ciljem da se prikupi novac za lečenje trinaestomesečne devojčice

Апатин: Цртежи љубави и хуманости за Калинин осмех

Radovi dece naći će se na čestitkama koje će prodavati volonteri

APATIN - UG "Mrav", u saradnji sa Predškolskom ustanovom "Pčelica" u Apatinu, organizovao je radionicu, u kojoj su mališani crtali radove sa motivima ljubavi, solidarnosti i humanosti, a povodom predstojećeg Dana zaljubljenih, koja je ujedno humanitarnog karaktera.

Mnogobrojna deca iz vrtića u apatinskom Bloku 112, uzrasta od četiri do šest godina, uz pomoć volontera UG "Mrav", crtala su ono što ih prvo asocira na ljubav, a na kraju su izradili pano sa sloganom "Za Kalinin osmeh" i potpisali se u nacrtano srce. Na taj način, kreativni mališani su još jednom pokazali humanost i spremnost da pomognu, ovoga puta svojoj sugrađanki Kalini Rašeti.

Njihovi radovi će se naći na čestitkama koje će volonteri deliti na prostoru nove pijace, a od građana se očekuje da zauzvrat doniraju novčane priloge. Sakupljeni novac će biti uplaćen na račun otvoren za prikupljanje sredstava za lečenje trinaestomesečne devojčice, koja boluje od spinalne mišićne antrofije. Za terapiju u Kijevu neophodno je da se prikupi 7.500 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije