Svilajnac: Turska pomaže poplavljenima

G. M. ZORIĆ

20. 11. 2014. u 07:46

Vredna donacija Svilajnčanima stradalim u nepogodama: Ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Božaj uručio ugovore o donaciji nameštaja porodicama 30 podstanara u vrednosti od 30.000 evra

SVILAJNAC - Mehmet Kemal Božaj, ambasador Turske u Beogradu, u prisustvu Rasima LJajića, ministra trgovine, turizma i telekomunikacija i predstavnika turske kompanije "Tika", uručili su ugovore o donaciji nameštaja porodicama trideset podstanara u Svilajncu, u vrednosti od 30.000 evra.

Ovo je prva pomoć koju su dobili podstanari u ovom gradu posle majske poplave, iako je većina njih ostala bez krova nad glavom. Starije kuće u kojima su živeli većinom su u vodenoj stihiji ostale neupotrebljive.

Porodici Dragiše Golubovića koji je sa suprugom i troje maloletne dece živeo kao podstanar, sve je nestalo u poplavi, a on se preselio u drugu kuću. Tu su ga juče posetili turski ambasador i ministar LJajić i uručili mu kompletan nameštaj.

- Odmah posle poplave obišli smo poplavljena područja u prijateljskoj Srbiji i ponudili pomoć. Smatrali smo da nam je prva obaveza da pomognemo komšijama i prijateljima u nevolji - rekao je turski ambasador.

Predrag Milanović, predsednik Svilajnca, zahvalio je na svim donacijama koje su stigle u Svilajnac i naveo podatak da je iz Turske prvo stigla pomoć u sušilicama vlage, zatim aparatima "Tike" za opremanje kuhinje dečje ustanove i najugroženijim domaćinstvima. Stiglo je oko 400 aparata bele tehnike, a sada i kompletan nameštaj za 30 porodica podstanara u vrednosti trideset hiljada evra.

Donatori su prisustvovali početku montaže opreme kuhinjskog bloka u Dečjem vrtiću "Dečja radost", koji će uskoro kompletno biti obnovljen.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije