ALEKSINAC - Nesporno je da je kavkaski ovčar jednog od izlagača na izložbi pasa svih rasa, održanoj 26. jula na Brđanci u Aleksincu, lakše povredio sedmogodišnju Hanu Jovanović iz Sokobanje.

Čudno je samo, kaže Toplica Zdravković, predsednik Kinološkog društva „Milivoje Prendić“, inače, organizatora izložbe, da se galama oko toga digla tek posle nekoliko dana i uz naknadno iznošenje brojnih neistina.

- Majka devojčice tog dana bila je korektna i čak nije insistirala da se obavesti policija - kaže, za „Novosti“, Zdravković.

Inače, mala Hana je sa majkom, i to posle povređivanja, takođe učestvovala u revijalnom delu sa svoja dva ljubimca, te je čak dobila i priznanje. Tačno je i da je vlasnik kavkaskog ovčara Žarko Terzić iz Niša vezao svoje pse, ali im nije stavio korpu. Devojčica je protrčala pored njih, pas je instinktivno reagovao, skočio i naneo joj lakše povrede.

Prema Zdravkovićevim rečima, po povratku devojčice sa Hirurškog odeljenja, gde je previjena, uz veterinara, analizirana je situacija. Majka je rekla da ne namerava da podnosi tužbu i na tome se sve završilo.